Competitiewedstrijd BSVV 1 – FIT Boys 1 26 sept 14:30 uur

20 september 2020
de Webmaster

Competitiewedstrijd BSVV 1 – FIT Boys 1 26 sept 14:30 uur

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh is de competitie begonnen met een 0 – 2 verlies thuis tegen OZC. BSVV speelde uit tegen Vitesse’63 en speelde gelijk met 1 – 1 en zag aanvaller Halid Berbic met rood vertrekken. Hij is er dus zaterdag 26 september niet bij in de wedstrijd tegen FIT Boys. FIT Boys wil de bekernederlaag van 29 augustus (0 – 3) rechtzetten, maar moet hopen op een (gedeeltelijke) leegloop van de ziekenboeg. Waarschijnlijk zal Matthijs Bonnen weer aansluiten en hopelijk zijn Elwin Dam, Dirk Jan Smelt en Martijn de Vries ook weer fit. Gerald Haandrikman is nog niet fit. BSVV zag zijn centrale verdediger stoppen, de centrale middenvelder zit twee weken in opleiding en ook hier een blessure voor de linkshalf en dus een schorsing voor de spits. BSVV-trainer Ben Battering zal dus moeten puzzelen. Dan kan hij de hand schudden met FIT Boys-trainer Otto Halmingh die in hetzelfde schuitje zit.

BSVV
De ploeg uit Bovensmilde speelde in de voorbereiding 4 oefenwedstrijden. Het verloor van SVZ (2 – 3) en ACV 2 (0 – 3), speelde gelijk tegen ONR (0 – 0) en won van Asser Boys (4 – 2). In de beker won het van FIT Boys (0 – 3) en Fc Assen (6 – 3) en de wedstrijd tegen Tynaarlo ging niet door. Topscoorder van de voorbereiding is Kaji Mohammed, hij scoorde 3 keer. Halid Berbic is de topscoorder van de competitie met 1 doelpunt, maar hij is er niet bij zaterdag.

Cvv FIT Boys
De ploeg uit Beilen kende een wisselende voorbereiding. Van de 3 oefenwedstrijden werd er één keer gelijk gespeeld (2 – 2 tegen SV Hoogersmilde) en twee keer verloren (3 – 2 van SJS en 2 – 4 van Raptim. De bekerpoule werd geopend met een 0 – 3 verlies tegen competitiegenoot BSVV. Daarna volgde twee keer winst op Tynaarlo (0 – 5) en Fc Assen (1 – 2). Topscoorder is Daniël van der West met 3 doelpunten en Stefan Eefting is goede tweede (2 doelpunten).

Historie
Beide ploegen kwamen elkaar tussen 1960 en nu 36 keer tegen. FIT Boys won 16 keer, 8 keer werd het gelijk en 12 keer won BSVV. Het overall doelsaldo is 55 voor en 42 tegen. Vorig seizoen was de confrontatie nog de seizoenopening en toen won FIT Boys met 1 – 0 door een doelpunt van Martijn de Vries. Zoals gezegd in de beker won BSVV 29 augustus met 0 – 3. De wedstrijden van beide ploegen staan altijd garant voor veel spektakel, dus is deze wedstrijd zeker de moeite van het bezoeken waard.

De wedstrijd op het hoofdveld van Sportpark Bovensmilde begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Wim Jagt.