FIT Boys 1 houdt Tonego 1 op 1 – 1

23 april 2016
de Webmaster

(Foto’s: Harmen Oldersma)

Deze zaterdagmiddag ontving de Raven Advies-equipe de koploper in de 3e klasse D op Sportpark Noord-West. Tonego is druk verwikkeld in een kampioensrace met Elim en dus was winnen voor de equipe uit Luttelgeest het enige dat telde. FIT Boys moet vormbehoud tonen op weg naar de nacompetitie in de strijd om promotie naar de 2e klasse. Beide ploegen lieten geen grootse wedstrijd zien en een puntendeling leek dan ook op zijn op plaats. Het begin van de wedstrijd was er sprake van een gelijk opgaande wedstrijd en hield FIT Boys goed tred met de koploper. FIT Boys stopte veel energie in de wedstrijd en gokte met name op de snelle spitsen voorin, Dirk Jan Smelt, Leon Timmerman en Rick Koops. Aan de andere kant had de FIT Boys verdediging de handen vol aan de fysiek sterke en handige spitsen van Tonego, Joep Henselmans en Sjoerd Tuinhof elk goed voor 15 doelpunten. Toch was het Tonego dat vlak voor rust op voorsprong kwam. Een foute pass bij FIT Boys leidde een Tonego-aanval in vanaf rechts in de zestien volgde een voorzet bij de tweede paal, waar een volledig vrijstaande Sjoerd Tuinhof de 0 – 1 binnenschoot.

Na de rust een zelfde spelbeeld. Twee aan elkaar gewaagde ploegen, Tonego loerend op de 0 – 2 en FIT Boys op zoek naar de gelijkmaker. FIT Boys drukte Tonego terug op eigen helft en creëerde ook enkele mogelijkheden. Aan de andere kant kreeg Tonego de ruimte en had het met gemak de 0 – 2 kunnen maken. Steeds weer redde de verdediging of keeper Peter Jan Oosting en één keer had de ploeg van trainer/coach Ronald Bosma geluk dat de bal langs de goede kant van de paal naast rolde. Aan de andere kant schoot Rick Koops rakelings over en gingen kopballen uit corners net naast en over. Ronald wisselde aanvallend en B-junior Stefan Eefting en stormram Gerald Haandrikman kwamen er voorin bij. Bij weer een scrimmage voor het Tonego-doel viel de bal bij de tweede paal na mistasten van de Tonego-keeper voor de voeten van Leon Timmerman. Hij tikte de bal licht aan en deze rolde tergend langzaam richting doellijn. Gerald Haandrikman was zo slim om de bal alleen af te schermen en niet aan te raken, anders was het buitenspel geweest. De bal rolde binnen en FIT Boys vierde deze gelijkmaker tegen de koploper als overwinning. Scheidsrechter R. van der Leur floot uitstekend, liet veel doorgaan wat het spel van beide kanten bevorderde. Hij hoefde geen gele kaarten te trekken, helaas wel een rode kaart. Nadat spits Sjoerd Tuinhof al diverse keren was gewaarschuwd wegens commentaar na de gelijkmaker en het niet geven van een corner aan Tonego, was bij de derde keer protesteren de maat vol. De gebezigde taal was voor scheidsrechter Van der Leur niet acceptabel en Tuinhof kon met rood vertrekken. Een smetje op het verder sportieve treffen. Een aderlating voor Tonego, want de strijd om het kampioenschap is door het gelijke spel ongemeen spannend geworden. Tonego en Elim staan samen bovenaan met 49 uit 23 punten met op 2 punten ONR en nog 3 wedstrijden te gaan. FIT Boys toonde maar weer eens aan dat met een goede seizoenstart het ook kampioenskandidaat was geweest en pakte tegen de top 3 totaal 10 van de 18 punten.

Nog 3 wedstrijden te gaan en dan kan FIT Boys zich opmaken voor de promotiewedstrijden voor een plaats in de 2e klasse. Het zal als eerste spelen tegen de winnaar van de 3e periode uit de 3e klasse C. Win je die tweestrijd dan kom je in een poule van 3 met de nummer 11 uit de 2e klasse J (nu NEC Delfzijl) en de winnaar van de wedstrijd tussen de winnaar van de 2e periode in de 3e klasse C en de winnaar van de 3e periode in de 3e klasse D. Na twee keer winst volgt promotie naar de 2e klasse. Een lange weg dus.

30 april volgt eerst om 14:30 uur de uitwedstrijd tegen Borger.