FIT Boys 1 laat overwinning glippen

4 maart 2017

(Foto’s: Ria de Vries en Maurits Beuling)

De Auto Beilen/DS Reclame-equipe speelde zaterdagmiddag thuis op Sportpark Noord-West tegen Rouveen 1. Op een slecht bespeelbaar veld schotelden beide ploegen het publiek een niet al te hoogstaande wedstrijd voor. Het balverlies was talrijk en het balbezit aan beide zijden was steeds van korte duur. Het venijn zat in de staart toen FIT Boys nog twee 100% kansen kreeg, maar die gingen er niet in. Zo deelden beide teams de punten en door de winst van Borger op Vitesse’63 zakte FIT Boys een plaatsje.

Ondanks de regen in de afgelopen week gaf de consul toch groen licht en zo konden FIT Boys 1 en Rouveen 1 aftrappen op Sportpark Noord-West. Nadat Pupil van de Week Rik Lutgers had afgestrapt en gescoord kon de wedstrijd beginnen. FIT Boys leek het eerste kwartier niet wakker en Rouveen kreeg kleine mogelijkheden om de score te open. Daarna brak de periode van het minimale balbezit en de vele foute passes aan. Beide ploegen speelden een soort kick-and-rush voetbal en misschien was dat wel de enige optie op de slechte grasmat op het hoofdveld van Sportpark Noord-West. Beide ploegen gingen rusten met een 0 – 0 stand.

Na de rust gingen de ploegen door waar ze voor de rust mee geƫindigd waren: minimaal balbezit en veel balverlies. Men noemt het hotseknots begonia voetbal, hoe het ook zij de bal vloog alle kanten op behalve de goede. Naarmate de 2e helft vorderde vloeiden de krachten bij met name Rouveen weg. FIT Boys stopte nog de nodige energie in de wedstrijden en wist in het laatste kwartier zelfs tot een aantal acceptabele aanvallen te komen. Grootste kans was er voor Rick Koops. Hij werd uitstekend gelanceerd en kon alleen op de Rouveen-keeper af. Hij speelde de bal langs de keeper en werd gevloerd door de goalie. Omdat hij moest springen om een ernstige blessure te voorkomen, na afloop had hij een behoorlijke wond aan het been, leek zijn val op een vrijwillige duik en gaf de verder goed leidende scheidsrechter Muitjens onterecht geen penalty. Even later was Rick Koops er weer vandoor en kon vanaf links de zestien in snijden. Rick speelde bal net te ver voor zich uit en kon zo niet schieten of mede-spits Jos Gerding bereiken. Bij het scheiden van de markt kreeg FIT Boys nog een corner en die verdween maar ternauwernood over de deklat. Zo had de ploeg van trainer/coach Alex Padding de 3 punten nog kunnen pakken, maar verzuimde Rouveen over de knie te leggen. Een puntendeling was de uitkomst van deze verder niet erg hoogstaande wedstrijd.

Volgende week 11 maart speelt FIT Boys om 14:30 uur uit in Dedemsvaart tegen nummer 3 SCD’83 1.

Verslag Pupil vd Week:

Hoi, ik ben Rik Lutgers en ik was afgelopen zaterdag pupil van de week.
Ik vond het super leuk, en ik ging in de kleedkamer speciale pupil van de week kleren aan trekken.
Ik mocht mee het veld op. ik deed de aftrap en scoorde door de benen van de keeper.
De wedstrijd werd 0-0 maar was wel heel spannend.
Toen de wedstrijd was afgelopen kreeg ik een bal met alle namen er op.
Ik kreeg drie AA een patat een zakje chips en een zakje snoep.