FIT Boys 1 legt het af tegen BSVV 1

23 september 2017

De Auto Beilen-/DS Reclame-equipe opende de competitie in de 3e klasse met een heuse Midden-Drenthe derby thuis tegen BSVV 1. RTV Drenthe had hier lucht van gekregen en stuurde een cameraploeg (vanavond vanaf 18:34 uur te zien in Onze Club op RTV Drenthe). Onder het genot van een heerlijk voorjaarszonnetje zagen de toeschouwers uit Beilen en Bovensmilde een matige derby, met veel fouten en gemiste kansen. FIT Boys was de eerste fase van de 1e helft de bovenliggende partij. Er kwamen ook zeker kansen om te scoren, Christiaan Trijbels kwam zelfs éénmaal alleen voor de keeper maar schoot naast. Bij weer een snelle aanval werd de doorgebroken Stefan Eefting neergelegd. Er volgde slechts geel voor Michael Wesenhagen, waar rood op zijn plaats was geweest. Al waren er nog wel andere verdedigers in de buurt, maar niet tussen het doel en Stefan. Ook bij divers corners ontstond er gevaar, maar geen doelpunten. BSVV kwam moeilijk onder de druk uit. Naarmate de 1e helft vorderde kwam BSVV beter in het spel. De aanvallers van BSVV waren handig aan de bal en een ware plaag voor de FIT Boys-verdediging. Ook een BSVV-speler kwam alleen voor keeper Willem Flokstra, maar deze redde bekwaam. De ruststand werd daarom 0 – 0.

Na de rust een zelfde spelbeeld, waarbij BSVV gevaarlijk bleef. De 2e helft was nog geen 5 minuten oud of de bal lag toch achter keeper Willem Flokstra. Het was Kaji Mohammed die scoorde (0 – 1). FIT Boys drukte BSVV ver terug in de jacht op de gelijkmaker. Halverwege de tweede helft kwam Gerald Haandrikman binnen de lijnen en al snel werd hij naar voren gedirigeerd als extra spits. Ook Tim Seubring kwam binnen de lijnen als extra stormram. BSVV eindigde de wedstrijd met 10 man toen Michael Wesenhagen zijn tweede gele kaart pakte (dus rood). Hoewel FIT Boys op de helft van BSVV voetbalde, was BSVV ook met 10 man nog steeds levensgevaarlijk. De 0 – 2 leek eerder te vallen dan de 1 – 1. Alle ballen werden hoog voor de pot gespeeld waar lange mannen Tim Seubring en Gerald Haandrikman voor gevaar moesten zorgen. De bal wilde er niet in, de 1 – 1 viel niet. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Venekamp was het feest in het BSVV-kamp. Hun rentree in de 3e klasse werd opgesierd met 3 punten. FIT Boys likte zijn wonden en begint zo niet al te best aan de competitie.

Volgende week staat er al weer een topper op het programma voor de ploeg van Alex Padding. FIT Boys gaat op bezoek bij Hollandscheveld. De ploeg van Alex Visser speelt thuis tegen OZC 1.