FIT Boys 1 of CSVC 1 het meest tevreden met punt?

14 maart 2015

(foto’s: Harmen Oldersma)

De Raven Advies-equipe kreeg CSVC uit Coevorden op bezoek op Sportpark Noord-West. De eerste helft gebeurde er weinig tot niets en hadden beide ploegen vooral veel balverlies en weinig kansen. CSVC had een kopkans uit een corner toen keeper Joost van het Reve mis zat. FIT Boys had uit een afgeslagen corner een schietkans via Leon Timmermans, maar dit schot werd gesmoord.

Na de rust kwam de wedstrijd in alle hevigheid tot leven. Rond de 50ste minuut ging een CSVC-speler door op keeper Joost van het Reve. Er leek niks aan de hand totdat een CSVC-speler nogmaals Joost van het Reve aantikte. Joost had even een black-out en schopte deze CSVC-speler na. Dit leverde hem een terechte rode kaart op. Veldspeler Julian Boom ging op doel en de ploeg van trainer/coach Ronald Bosma moest nog 40 minuten met 10 man spelen. Als men dacht dat CSVC het initiatief zou pakken met een man meer, kwam men bedrogen uit. Het was FIT Boys dat een tandje bijschakelde, achterin vaak één-op-één ging spelen en zag hoe CSVC zich met de man meer situatie geen raad wist. Invalkeeper Julian Boom kreeg in de 2e helft een terugspeelbal en enkele doeltrappen te nemen, maar liet zien over een uitstekende (uit)trap te beschikken. De wedstrijd zat al in de slotseconden toen achterin Wilko Stevens een verdwaalde voorzet wilde wegwerken. Net toen hij de bal wilde raken, kruiste een CSVC-speler voorlangs en ging neer. Scheidsrechter Benjamins wees naar de stip, maar tijdens en na de wedstrijd was er discussie over het wel of niet terecht geven van deze penalty. CSVC maalde daar niet om en maakte de 0 – 1. FIT Boys ging alles of niets spelen en zette CSVC vol onder druk. Dat FIT Boys een man minder had was niet te zien. In de 88ste minuut kwam de bal uit een afgeslagen voorzet voor de voeten van Matthijs Bonnen en hij wilde uithalen, maar miste de bal. Hierdoor was de verdediger uit positie en kon Matthijs nogmaals aanleggen. Dit was de CSVC-goalie te machtig en de 1 – 1 viel binnen. Dolle vreugde aan FIT Boys-zijde en ongeloof in het CSVC-kamp. CSVC moest in de resterende minuten nog proberen in overtal een overwinning te boeken en zette daar alle middelen bij in. De spits van CSVC had de ultieme kans op de 1 – 2, maar oog in oog met speler/keeper Julian Boom schoof hij de bal te zacht in de hoek en kon Julian redden. Bij een blessure aan FIT Boys-zijde en het over de zijlijn spelen door FIT Boys gaf CSVC de bal niet terug, maar pompte de bal uit de ingooi direct de zestien in. Vreemd te zien dat een ploeg met een man meer de lange bal gaat spelen, in plaats van door een snelle balcirculatie ergens op het veld de extra man te zoeken. FIT Boys had geen last van de man minder en legde de nodige strijd en passie aan de dag (waarom kon dat niet de gehele wedstrijd?) en CSVC had daar na de rode kaart geen antwoord op. Zo was de puntendeling een feit en stelde iedereen de vraag achteraf: “Wie is hier nu het meest tevreden mee? FIT Boys of CSVC?

Volgende week zaterdag speelt FIT Boys om 14:30 uur uit tegen SVN’69.