FIT Boys 1 pakt 3 broodnodige punten

8 april 2017

Zaterdagmiddag ging de Auto Beilen-/DS Reclame-equipe op bezoek in Hardenberg om tegen nummer 5 Hardenberg’85 te spelen. Drie punten was het enige dat telde voor de ploeg van trainer/coach Alex Padding in de strijd om een plaats in de middenmoot. Hardenberg was flink uitgedund door vakantie, een studiereis en een schorsing. Na rust werd er zelfs een B-junior ingezet, die trouwens een van de beteren was. Maar desondanks begon de middag desastreus toen in de 2e minuut Hardenberg via Peltjes de 1 – 0 scoorde. Er ging een misverstand in de verdediging aan vooraf. Lang konden de gastheren hier niet van genieten, want ondanks het tegendoelpunt opende FIT Boys sterk. 8 minuten later maakte Jos Gerding de 1 – 1 na een cadeautje van de Hardenberg-verdediging. En FIT Boys zette door. Het was Julian Boom die de 1 – 2 scoorde (19e minuut) en FIT Boys was de bovenliggende partij. Toen Jos Gerding ook nog de 1 – 3 maakte (25e minuut) leek de buit al binnen.

Na de rust hield FIT Boys stand, maar was het van een beduidend minder niveau. Maar Hardenberg kon ook geen potten breken. Het was Rick Koops die de overwinning definitief binnen wist te halen met de 1 – 4 (77e minuut). Na de vierde goal ontstond er enig tumult. De FIT Boys-grensrechter Hendrik Dekker vlagde voor een uitbal in het voordeel van Hardenberg, echter de scheids zag hem niet staan en toen de goal viel ging de vlag naar beneden. ’t Ja en dat vond alles wat Hardenberg was niet leuk en onsportief. Na de wedstrijd werd de vredespijp aangestoken en was vriend en vijand er wel over eens dat FIT Boys de punten verdiend meenam naar Beilen.

Onderin verloor Elim van Borger en waren er verliespartijen voor CSVC en Vitesse’63. Hollandscheveld won wel. Zo blijft FIT Boys 10e en speelt het volgende week 15 april om 14:30 uur uit tegen nummer laatst Elim 1.