FIT Boys 1 pakt belangrijke 3 punten

29 april 2017

De Auto Beilen-/DS Reclame-equipe speelde thuis op Sportpark Noord-West de belangrijke wedstrijd tegen Borger. FIT Boys was vooraf de nummer 10 met 3 punten voorsprong op Borger en een veel beter doelsaldo (+2 om -30). Of het nu van de spanning kwam of door de vele afwezigen en blessures aan FIT Boys-kant, maar het spel was niet altijd even goed. Toch werd er met 3 – 1 gewonnen en dus nam FIT Boys nadrukkelijk afstand van de onderste vier plaatsen en houdt het aansluiting bij de brede middenmoot. Borger speelt sowieso nacompetitie voor degradatie naar de 4e klasse en moet zelfs nog vrezen voor rechtstreekse degradatie als Vitesse’63 nog twee keer wint.

Op een zonovergoten Sportpark Noord-West startte deze kraker in de onderste regionen van de 3e klasse D rond 14:30 uur. De wedstrijd stond stijf van de spanning en dat was te zien aan het spel van beide kanten. Wederom moest FIT Boys trainer/coach Alex Padding behoorlijk sleutelen aan zijn elftal door blessures van Tim Seubring, Rick Koops en Joshua Leasa, een schorsing van Matthijs Bonnen en de langdurige afwezigheid van Elwin Dam en Wilko Stevens. Daardoor startten 2e elftalspelers Jeroen Boelen en Mark Seubring in de basis. Hoewel de start dus niet goed was, lag de bal in de 10e minuut wel achter de Borger-goalie. Gerald Haandrikman opende de score met een kopbal uit een prima hoekschop van Dirk Jan Smelt. In de loop van de 1e helft was FIT Boys de bovenliggende partij en speelde veel beter voetbal dan Borger, dan in die fase niet liet zien te vechten voor de laatste kans op rechtstreeks klassebehoud. Met veel strijd en inzet vocht Borger zich in de wedstrijd en was steeds gevaarlijk uit corners en verre ingooien. Daar kwam de gelijkmaker ook uit voort. Uit een corner toucheerde Thijs Oosting de bal met het hoofd en verdween deze in het FIT Boys-doel (1 – 1, 37e minuut). Dit was ook de ruststand.

Na de rust bleef FIT Boys de voetballende oplossing zoeken en bij vlagen lukte dat. Na een prima aanval over de rechterkant werd Ruud Seubring diep gestuurd en sneed hij vanaf recht de zestien in. Niemand viel hem aan en daar waar de Borger-keeper een voorzet verwachte, plaatste Ruud de bal door de benen van de keeper in het doel (2 – 1, 50e minuut). Borger speelde kick-and-rush voetbal, wisselde aanvallend en ging alles of niets spelen. Het werd niets, helemaal toen de scheidsrechter rond de 70e minuut naar de stip wees. Een Borger-speler kreeg zijn 2e gele en dus de rode kaart en zo moest Borger met 10 man verder. in de commotie daarna kreeg de keeper ook nog geel. Topscoorder en penaltykiller Leon Timmerman nam plaats achter de bal, maar miste deze buitenkans. Een zeldzaamheid voor Leon dit seizoen. Geluk kon Leon in de 79e minuut revanche nemen door uit een prima aanval bij de 2e paal binnen te tikken (3 – 1). Na de 3 – 1 was het gebeurt met het verzet van Borger. Toch kreeg het nog één kans, maar laatste man Gerald Haandrikman belette dit met een overtreding. Bij deze ingreep twijfelde hij. Of laten lopen met de kans op 3 – 2 of toch de overtreding inzetten. Hij koos voor het laatste en dit leverde hem direct rood op. Ook FIT Boys moest met 10 man de wedstrijd uitspelen, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. Zo speelt de ploeg van trainer/coach Alex Padding volgend seizoen gewoon weer 3e klasse en heeft de ploeg nog aansluiting met de brede middenmoot en kan het zelfs nog in het linker rijtje eindigen. Voor Borger gaat het een lang seizoen worden. Sowieso moet de ploeg promotie-/degradatiewedstrijden spelen om in de 3e klasse te blijven en zelfs rechtstreekse degradatie ligt nog op de loer. FIT Boys wenst Borger alle succes toe en wie weet tot volgend seizoen. Elim is al gedegradeerd en Vitesse’63 en CSVC strijden nog om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Zaterdag 6 mei gaat FIT Boys op bezoek bij de kampioen DESZ om daar om 14:30 uur te spelen op sportpark Cingellanden.