FIT Boys 1 pakt overwinning in derby

7 maart 2015

Deze zaterdagmiddag speelde de Raven Advies-equipe de thuiswedstrijd tegen BSVV, de streekderby in de gemeente Midden-Drenthe. Het werd echter nooit een derby al leek dit door de 10 gele kaarten wel zo, maar dit kwam meer door het erg korte fluiten van scheidsrechter Scholtens. Pupil van de Week Teun Bolwijn trapte de wedstrijd af. De eerste helft was redelijk van beide kanten en de eerste kans was voor BSVV. Nico Hoogeveen gaf prima voor en Marten Homan kopte naar de grond, maar de val verdween met een stuit bovenop de lat. In de 24e minuut krijgt FIT Boys zijn eerste echte kans en het is gelijk raak. Na een steekbal kan Wieger Oldersma alleen op de BSVV-keeper af en verschalkt deze met een mooie lob (1 – 0). Direct uit de aftrap heeft BSVV de kans op 1 – 1. Wederom zet Nico Hoogeveen voor en kopt Marten Homan, maar kan FIT Boys-goalie Joost van het Reve redden. De 2e helft wisselt trainer/coach Ronald Bosma en komt Mark Seubring binnen de lijnen voor Wieger Oldersma. In de 50e minuut krijgt FIT Boys een vrije bal in de buurt van de zestien van BSVV. Leon Timmerman geeft voor en Tim Seubring kopt prima in maar ziet de bal gekeerd door de BSVV-keeper. Kort daarna komt Ruud Seubring binnen de lijnen voor Leon. Na een uur spelen begint Ruud aan een solo en in vrije positie schiet hij huizenhoog over. De kansen rijgen zich aaneen, maar ook Mark Seubring (alleen voor de keeper) en Jos Gerding (hak verdediger) weten niet te scoren. Daardoor blijft het spannend tot de laatste minuut, maar dan beslist de Raven Advies-equipe toch de wedstrijd. Matthijs Bonnen neemt een corner en op de rand van de zestien kan Jos Gerding aanleggen en schiet prima binnen (2 – 0). De buit is binnen en de 3 punten blijven in Beilen na deze gemeente Midden-Drenthe derby die nooit een echte derby werd.

Er was nog één opmerkelijk moment. Bij de zijlijn werkte Wilko Stevens de bal weg en schoot hierbij de pet van grensrechter Hendrik Dekker van zijn hoofd zonder verder ook maar iets (bril) te raken.

14 maart speelt FIT Boys 1 thuis om 14:30 uur tegen CSVC 1.