FIT Boys 1 treft ontketend DESZ 1

6 mei 2017

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe ging op bezoek bij kampioen DESZ. FIT Boys kon amper een representatief elftal op de been brengen door een waslijst aan geschorste, geblesseerde en afwezige spelers. Met 2 JO19- en 2 2e elftal-spelers in de basis startte FIT Boys nog wel vol goede moed tegen de kampioen van de 3e klasse. Nadat DESZ vorige week het kampioensfeestje nog in de benen leek te hebben (2 – 2 tegen SCD’83), was daar deze zaterdag niets meer van te merken. DESZ won met 10 – 3, maar als alle kansen er aan beide zijden waren ingegaan was de eindstand 14 – 8 geweest.

In de eerste helft stond de teller nog maar op 4 – 2. DESZ opende de score via Tom Kisjes (10e minuut 1 – 0), maar 5 minuten later was het al weer 1 – 1 (Jos Gerding). Weer 5 minuten later maakte DESZ de 2 – 1 (Karlo Naberman) en toen ging het snel. Binnen 10 minuten tilde DESZ de score naar 4 – 1 (2 maal Tom Kisjes en dus een hattrick). Vlak voor rust mocht FIT Boys iets terug doen. Topscoorder aan FIT Boys zijde Leon Timmerman maakte de 4 – 2, zijn 14e van het seizoen. Dat was ook de ruststand.

DESZ leek vooral de 2e helft ontketend en scoorde binnen 7 minuten na rust de 5 – 2 en 6 – 2 (weer 2 maal Tom Kisjes). Beide teams kregen kansen over en weer omdat beide verdedigingen niet erg sterk speelden. Het was aan beide keepers te danken, aan FIT Boys-zijde Peter Jan Oosting, dat er niet nog vaker gescoord werd. Eerst scoorde Stefan Eefting nog de 6 – 3 (58e minuut), maar daarna liep DESZ uiteindelijk uit naar een 10 – 3 eindstand. Grote man aan DESZ-zijde was Tom Kisjes die de 7 – 2 ook maakte (de 2e hattrick deze wedstrijd) en zo 6 keer scoorde en zijn seizoentoaal op 34 doelpunten bracht. De 8 – 3 en 9 – 3 kwamen van Danny Moorman en Dimitri Kamerling zette de 10 – 3 op het scorebord. Zoals gezegd, als alle kansen aan beide kanten er in waren gegaan was de eindstand 14 – 8 geweest.

Volgende week 13 mei speelt FIT Boys zijn laatste competitiewedstrijd om 14:30 uur op Sportpark Noord-West tegen Hollandscheveld. Deze wedstrijden staan altijd garant voor spanning en sensatie, dus kom zeker kijken.