FIT Boys 1, van het oude naar het nieuwe seizoen

19 juni 2022
de Webmaster

FIT Boys 1 heeft het dit seizoen net niet gered in de 3e klasse D en zal het volgend seizoen in de 4e klasse gaan acteren. Allereerst gaat een woord van dank uit naar al onze trouwe supporters, ook bij uitwedstrijden, die ons altijd zijn blijven steunen. Super! Ook de (hoofd)sponsors bleven het team trouw en ook in het nieuwe seizoen blijven zij ons steunen. Dank daarvoor Auto Beilen, DS Reclame, Autohopper en Forsenta! Het mocht niet baten al was de ploeg van trainer/coach Otto Halmingh maar 1 doelpunt verwijderd van promotie-/degradatiewedstrijden. Het mocht niet zo zijn. Tijd voor een korte terugblik en vooruitblik op het nieuwe seizoen.

Seizoen 2021-2022

In dit seizoen behaalde FIT Boys uit 26 wedstrijden 8 punten. De ploeg won 1 keer, speelde 5 keer gelijk en verloor 20 keer. Het doelsaldo was 11 om 74 (-63). Trainer/coach Otto Halmingh gebruikte 32 spelers, waarvan er uiteindelijk 19 in de 1e selectie zaten. De invallers kwamen uit het 2e, het 5e en de JO19.

Seizoen 2022-2023

De selectie van FIT Boys blijft nagenoeg in takt. Van de 19 spelers stopt alleen Gerald Haandrikman en gaat in het 2e voetballen vanwege zijn werk. Nieuw in de selectie zijn JO19-spelers Roan Koster (17) en Giel Kerssies (18). Daarmee komt de selectie op 20 spelers met een gemiddelde leeftijd van 23,1 jaar. De volgende spelers zitten in de selectie: Corné van den Berg, Lars de Boer, Matthijs Bonnen, Julian Boom, Jelmer van Dijk, Stefan Eefting, Ivo van Ewijk, Jako van Faassen, Robert Haandrikman, Lars Hilberts, Gerjan Hoogenberg, Mike Jonink, Arjan Keizer, Giel Kerssies, Roan Koster, Thijs Oosting, Martijn de Vries, Johan Vriesema, Daniël van der West en Niels van der West. Deze 18 spelers en 2 keepers en enkele talentvolle spelers van het 2e gaan uitmaken wie de 1e selectie zal gaan vormen. De staf blijft nagenoeg in takt, alleen reserve-assistent-scheidsrechter Bert Doornbos stopt. De staf bestaat uit de volgende personen: Otto Halmingh (trainer/coach), Maurits Beuling (leider), Peter Doornbos, Gert Pronk & Johan Koster (assistent-scheidsrechters), Ria de Vries, Marjan van der west & Johan Koster (verzorgers). Materiaalman is Erwin Zomer.

Voorbereiding nieuwe seizoen

De 1e en 2e selectie van FIT Boys starten zaterdag 6 augustus met de voorbereiding. Daarna zal elke maandag en woensdag getraind worden. Het oefen- en bekerprogramma ziet er als volgt uit:

  • Zaterdag 13 augustus, 14:30 uur: SJS 1 – FIT Boys 1
  • Zaterdag 20 augustus, 14:30 uur: ONR 1 – FIT Boys 1
  • Zaterdag 27 augustus, 20:00 uur: FIT Boys 1 – Beilen 1
  • Zaterdag 3, 10 en 17 september, 14:30 uur: 3 bekerwedstrijden
  • Zaterdag 24 september, 14:30 uur: start competitie

4e klasse

Zeer waarschijnlijk zal FIT Boys in de 4e klasse D worden ingedeeld. In deze klasse spelen Onstwedder Boys, HS’88, SCN, Mussel, SVBO en Wildervank. Naast FIT Boys komen zeer waarschijnlijk BSVV en SVN’69 (die beide degradeerden) uit de 3e klasse daarbij en uit de 5e klasse Alcides en Fc Assen (die promoveerden). Hier zullen nog 3 ploegen aan toegevoegd moeten worden, maar dat is afwachten waar de KNVB mee komt aan het begin van het seizoen.

Wat nu rest is de zomerstop. FIT Boys 1, spelers en staf, wensen iedereen een fijne zomervakantie en we zien elkaar in het nieuwe seizoen!