FIT Boys 1 wint meer dan overtuigend (5 – 1)

15 oktober 2016

(Foto’s: Ria de Vries en Maurits Beuling)

De Auto Beilen-/DS Reclame-equipe kreeg deze zaterdagmiddag op Sportpark Noord-West nummer 3 Hardenberg’85 op bezoek. De ploeg van trainer/coach Alex Padding liet 90 minuten lang aan Hardenberg zien dat er niets te halen viel. De 1 – 0 kwam van het hoofd van verrassingsspits Gerald Haandrikman, maar door onoplettendheid achterin werd het nog voor rust 1 – 1. Na rust zette FIT Boys Hardenberg constant onder druk, speelde op de helft van de tegenstander en kreeg kansen die ook benut werden. Toen de Groen-Gele tornado uitgeraasd was stond er een klinkende 5 – 1 overwinning op het scorebord. Een puike prestatie van FIT Boys 1!

Een tegenvaller in de warming-up, Wilko Stevens kan niet starten vanwege een pijnlijke enkel. Julian Boom is stand-in. Het lijkt de FIT Boys-ploeg niet te deren. Vanaf minuut 1 zette FIT Boys over het hele veld druk en liet Hardenberg niet in hun spel komen. Er ontstonden divers kansen uit prima aanvallen over de vleugels en diverse corners. In de 27e minuut was het raak. Rick Koops ging prima door op rechts, had een afgemeten voorzet en spits Gerald Haandrikman knikte raak bij de 2e paal (1 – 0). Daarna moest Julian Boom helaas geblesseerd uitvallen en dat betekende een omzetting. Ruud Seubring zakte een linie en ging centraal achterin spelen en Dirk Jan Smelt kwam het middenveld versterken. Of deze omzetting even tot concentratieverlies leidde of niet, feit was dat Hardenberg iets beter in het spel kwam. Bij een voorzet vanaf rechts leek de FIT Boys-verdediging op buitenspel te spelen en bleef staan. Twee Hardenberg-spitsen kwamen vrij voor Peter Jan Oosting en bij de tweede paal werd er raak gekopt (1 – 1). Een tegenvaller, want FIT Boys was de betere ploeg. Maar ondanks het veldoverwicht werd de ruststand 1 – 1.

FIT Boys kwam na de rust furieus uit de startblokken en binnen 2 minuten lag de bal al op de stip. Een overtreding in de zestien van Hardenberg leverde een terechte penalty op en Leon Timmerman laat dit seizoen zien een echte penalty-afmaker te zijn. Hij schoot onberispelijk raak (2 – 1). Nog binnen het uur leek FIT Boys de klus af te maken toen Rick Koops een voorzet promoveerde tot doelpunt (3 – 1). Even leek Hardenberg terug in de wedstrijd te komen toen zij scoorden, maar FIT Boys-grensrechter Peter Doornbos vlagde gedecideerd en scheidsrechter Scholtens nam dit vlagsignaal over. De scorende Hardenberg-speler bevond zich achter de achterlijn, maar bij de voorzet kwam hij het veld weer in. Buitenspel en dus terecht afgekeurd. In plaats van 3 – 2 maakte Rick Koops even later de bevrijdende 4 – 1 en zat FIT Boys op rozen. Hardenberg had geen geloof meer in een beter resultaat en moest zijn meerdere erkennen in een ontketend FIT Boys. De koek was nog niet op en de net ingevallen Joshua Leasa maakte de 5 – 1 (79e). Ook na de 5 – 1 ging de FIT Boys-storm nog niet liggen en leek Hardenberg op een nog grotere nederlaag te worden getrakteerd. Dit bleef de blauw-witten bespaard want de Groen-Gele tornado verloor aan kracht en na 90 minuten ging deze liggen. Een luid applaus van het massaal aanwezige publiek viel het FIT Boys-team volledig terecht ten deel. Een ijzersterke pot, wat een inzet en de kansen werden afgemaakt. De grijns ging niet meer van de gezichten van de FIT Boys-spelers en begeleiding.

Opstelling FIT Boys: Peter Jan Oosting, Thijs Oosting, Tim Seubring, Julian Boom (30. Dirk Jan Smelt), Jesse Turkstra, Rick Koops, Matthijs Bonnen, Leon Timmerman, Ruud Seubring, Gerald Haandrikman (79. Joshua Leasa) en Dirk van Faassen (85. Jos Gerding).

22 oktober om 14:30 uur op Sportpark Noord-West speelt FIT Boys 1 de bekerwedstrijd in de 1e ronde tegen Olde Veste’54 1.