FIT Boys beleeft moeilijke middag in Nieuwleusen

5 oktober 2019

(Video: sv Nieuwleusen)

De stilte op sportpark Het Klaverblad in Nieuwleusen rond 14:30 uur was intens en indrukwekkend en uit respect voor het overlijden van Bart Janssens. Het maakte de nodige emoties los, met name bij de spelers die trainer en/of leider van Bart zijn geweest. Complimenten gaan uit naar sv Nieuwleusen en scheidsrechter Van Leeuwen die met de situatie uiterst respectvol en begripvol omgingen. Dank daarvoor! Maar daarna moest de knop om voor FIT Boys in de wedstrijd uit tegen Nieuwleusen.

Wederom speelde de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe met een ijzersterke discipline en maakte het Nieuwleusen ook best lastig. In tegenstelling tot de wedstrijd vorige week tegen Hoogeveen voetbalde FIT Boys bij vlagen ook meer vooruit en dat leverde ook mogelijkheden en één grote kans op. In de 37e minuut werd Mark Seubring prima de diepte in gestuurd en ondanks het vlagsignaal liet de prima leidende scheidsrechter Van Leeuwen doorgaan. Mark kwam oog in oog met de Nieuwleusen-keeper en probeerde de bal door de benen van de keeper in het doel te plaatsen. Het schot smoorde en deze 100% kans was verkeken. 2 minuten later werd een afgeslagen corner net buiten de zestien op de pantoffel genomen. Via de kuit van een FIT Boys-speler verdween de bal precies in de bovenhoek en kwam Nieuwleusen op 1 – 0 (Stijn Teunissen). Dat was ook de ruststand.

De 2e helft was nog maar kort begonnen toen sv Nieuwleusen een corner kreeg. De bal kwam voor het doel en bleef hangen rond de penaltystip. Ondanks diverse blauw-wit-hemden rondom de bal werd deze niet weggewerkt en kon na wat kappen en draaien van Bas Evenboer de bal in de verre hoek worden geplaatst (2 – 0). Een domper voor FIT Boys, maar de ploeg bleef vasthouden aan de gekozen tactiek. Naarmate de 1e helft vorderde kwam het accent ook iets meer voorwaarts te liggen en af en toe kon FIT Boys Nieuwleusen ook onder druk zetten. De spelhervattingen aan FIT Boys-zijde hielden deze middag niet over en zo ook rond de 67e minuut een corner, die laag bij de eerste paal terecht kwam. Toch wist spits Mark Seubring zijn voet tegen de bal te krijgen en de bal verdween hoog in het doel (2 – 1). Vanaf dat moment nam FIT Boys iets meer risico en dat betekende ook kansen voor Nieuwleusen, maar zoals elke week stond sluitpost Peterjan Oosting weer ijzersterk te keepen en leek in die fase niet te passeren. Aan de andere kant kreeg FIT Boys mogelijkheden tot scoren, maar vaak werd of de verkeerde keuze gemaakt of te lang getwijfeld met afdrukken. De ultieme kans op de gelijkmaker kwam in de slotseconden van de wedstrijd. Een voorzet kwam bij de tweede paal bij de mee opgekomen voorstopper Nick Middelbos. Nick staat er, na een seizoen blessureleed en een stroef begin van het seizoen, nadrukkelijk en speelde de Nieuwleusen-spits behoorlijk uit de wedstrijd. Nick kwam een teenlengte te kort, raakte de bal wel maar deze verdween langs de verkeerde kant van de paal. Kort daarna floot scheidsrechter Van Leeuwen deze wedstrijd ook de boeken in. Andermaal zette FIT Boys een hele goede teamprestatie neer, maar dat leverde voor de 2e week achtereen geen punten op.

Volgende week speelt FIT Boys om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen SCD’83 en dan moeten er punten gepakt worden.

Opstelling FIT Boys: Wilko Stevens, Tim Seubring, Nick Middelbos, Lars de Boer, Martijn de Vries (45e Arjan Keizer), Elwin Dam (52e Johan Vriesema), Ruud Seubring, Bart van der West, Mark Seubring en Jako van Faassen.