FIT Boys benut kansen niet, Nieuwleusen wel

7 maart 2020

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe kreeg deze zaterdag nummer 3 Nieuwleusen op bezoek. Hoewel Nieuwleusen de beter ploeg was, was FIT Boys zeker niet kansloos deze middag. Maar het werd de middag van de gemiste kansen en van een aloude voetbalwet: “Als je ze zelf niet maakt, vallen ze aan de andere kant.”

Nadat Pupil van de Week Yafet Atobrham de aftrap had gedaan en gescoord, kon de wedstrijd starten. Al snel bleek dat Nieuwleusen over een goede ploeg beschikt met heel veel beweging en prima voetballers. FIT Boys was in het eerste half uur aan het zoeken om hier de juiste organisatie tegenover te zetten. In dit half uur viel de 0 – 1 al na een kwartier. Corners en vrije ballen waren constant een gevaar, omdat het lange centrale duo achterin dan voorin te vinden is. Bij een corner liet aanvaller Jonathan Schans zich te makkelijk aan de kant zetten en Nieuwleusen-speler Leon de Raad kopte raak. Naarmate de 2e helft vorderde en door een vroege wissel (aanvaller Stefan Eefting er uit en middenvelder Jos Gerding erbij) kreeg FIT Boys meer en meer grip op Nieuwleusen. Sterker nog, het kreeg vier 100%-kansen om te scoren. Eerst bediende Ruben Oostenbrink Jonathan Schans perfect in de diepte. Zijn lage voorzet kon door Stefan Eefting op de rand van de 5 meter binnen worden getikt, maar met een uiterste krachtsinspanning wist een Nieuwleusen-verdediger met een sliding de bal tot corner te verwerken. Even later was het de beurt aan Jonathan Schans, maar hij schoot van dichtbij de bal hoog over. Uit een corner kon de mee naar voren gekomen laatste man Tim Seubring prima koppen, plaatste de bal in de hoek, maar deze ging net naast. De laatste kans was voor Stefan Eefting, maar de Nieuwleusen-keeper kan deze kans keren. De stand blijft 0 – 1, daar waar FIT Boys gemakkelijk 2 of 3 keer had kunnen en moeten scoren. En de aloude voetbalwet komt dat weer om de hoek kijken: “Als je ze zelf niet maakt, vallen ze aan de andere kant.” En dat gebeurde in de 44e minuut wederom uit een corner. De bal wordt weg gekopt in de voeten bij Bas Evenboer. Hij kan in de zestien rustig aannemen, draaien en schieten. Er wordt hem geen strobreed in de weg gelegd en hij plaatst de bal in de hoek (0 – 2). Een domper zo voor de rust, zeker gezien het vertoonde spel en de kansen voor FIT Boys.

Na de rust wil FIT Boys de lijn uit de 1e helft doortrekken en weer kansen creëren om zo snel de aansluitingstreffer te maken. Maar dat gaat net even anders. Nieuwleusen valt aan over rechts en de voorzet wordt door Renaldo Boom weggewerkt, precies in de voeten van de volledig vrijstaande Stijn Hoekstra die de bal in het dak van het doel plaatst. De mooiste goal wordt door FIT Boys gemaakt, al is dat een pleister op de wond. Ruud Seubring ziet rond de 55e minuut net op de helft van Nieuwleusen de Nieuwleusen-keeper te ver voor zijn doel staan. Met een prachtige en sublieme lange lob verschalkt hij de keeper en maakt de 1 – 3. Applaus, ook van de Nieuwleusen-supporters. Maar FIT Boys kan het tij niet meer keren en speelt een verloren wedstrijd. Nieuwleusen voert de score nog op door doelpunten van Roy Bollemaat (78e 1 – 4) en Gerrit Zekveld (80e 1 – 5). Daarna mag FIT Boys in de persoon van Jonathan Schans nog iets terug doen. Hij maakt de 2- 5 (81e minuut), maar het slotakkoord is voor Nieuwleusen als Saake Malestein de 2 – 6 maakt en daarmee de eindstand op het scorebord zet. Scheidsrechter Hans Bulthuis trekt geen tijd bij en fluit deze wedstrijd rond 16:25 uur de boeken in. De missie van FIT Boys 1 wordt er niet makkelijker op en de ploeg moet in de resterende 11 wedstrijden het tij nog zien te keren.

Dat kan de ploeg doen tegen de nummer 10 Hardenberg’85. Zaterdag 14 maart om 15:15 uur spelen beide ploegen in Hardenberg tegen elkaar.

Opstelling FIT Boys: Robert Haandrikman, Jako van Faassen, Tim Seubring, Renaldo Boom, Lars de Boer (80e Daniël van der West), Ruben Oostenbrink (70e Martijn de Vries), Julian Boom, Matthijs Bonnen, Jonathan Schans, Ruud Seubring, Stefan Eefting (30e Jos Gerding).