FIT Boys en Trinitas delen de punten

28 augustus 2019

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen speelde woensdagavond de 2e oefenwedstrijd van het seizoen in Boyl tegen Trinitas (zondag 3e klasse D). Deze oefenwedstrijden en de komende bekerwedstrijden zullen door de ploeg vooral gebruikt worden om de tactiek en de uitvoering te finetunen. In een eerste helft waarin FIT Boys een licht veldoverwicht had, maar Trinitas handig gebruikt maakte van de geboden ruimtes achterin kwam FIT Boys toch op voorsprong. Topscoorder van de voorbereiding tot nu toe, Stefan Eefting, scoorde de 0 – 1 (zijn 4e van de voorbereiding). Een corner van Mark Seubring kwam perfect bij de tweede paal waar voorstopper Gerald Haandrikman prima terug kopte bij de eerste paal en daar kon Stefan de bal binnen werken.

In de tweede helft vonden er wat wisselingen plaats en werd het spel van FIT Boys zijde er niet beter op. Trinitas had nu een licht veldoverwicht en speelde meer op de helft van FIT Boys. Door een foutje achterin kwam Trinitas ook tot scoren (1 – 1). FIT Boys moest nog door met 10 man door een domme overtreding van Gerald Haandrikman (direct rood). Hij tikte licht een tegenstander aan van achteren. Met 10 man had FIT Boys het moeilijk, maar trok de 1 – 1 over de streep. 1 – 1 werd dus de eindstand en de wedstrijd bood genoeg aanknopingspunten voor verbetering, zowel op het tactische, fysieke als ook zeker op het mentale vlak. Gelukkig heeft trainer/coach Joop van Dalfsen en het team nog 3 weken tijd tot de seizoensopening om aan al deze punten te werken.

Woensdag 4 september speelt FIT Boys om 20:00 uur in Assen tegen competitiegenoot Achilles 1894.