FIT Boys handhaaft zich na een 2 – 2 gelijkspel

25 mei 2019

(Foto’s: Ria de Vries)

Lutten – Door een 2-2 gelijkspel tegen sc Lutten heeft FIT Boys zich definitief op de 10e plaats van de 3e klasse D genesteld en daardoor speelt men volgend seizoen wederom in de 3e klasse. De Beiler doelpunten kwamen van Jos Gerding en Jako van Faassen. Namens sc Lutten scoorden Nick Weekamp en Jan van den Berg.

Vooraf waren de belangen voor FIT Boys duidelijk: Niet verliezen, want als BSVV (uit tegen SVM) en Hollandscheveld (thuis tegen Hardenberg ’85) beide zou winnen zou de groen gele formatie zakken naar de 11de plaats en veroordeeld zijn nacompetitie om degradatie te voorkomen. Sc Lutten stond op een veilige 6e plaats en kon vrijuit spelen, hoewel trainer/coach Jaap Scholing vooraf wel aangaf die plaats vast te willen houden en daardoor boven de buren SCD(edemsvaart) ’83 en Hardenberg ’85 zou eindigen.

Lutten begon dan ook fel aan de wedstrijd. Doordat de spitsen van de zwartwitten het vizier niet op scherp hadden staan, en FIT Boys verdedigend goed stond, bleef de nul lang op het scorebord staan. Na een half uur spelen was het toch feest op sportpark De Kei. Nick Weekamp wist het net te vinden: 1-0. De feestvreugde duurde niet lang, want twee minuten later was het Jos Gerding die de stand achterwaarts koppend weer gelijk trok. Tot aan de pauze kreeg Lutten nog een dot van een kans, maar deze inzet werd uiteindelijk op miraculeuze wijze door Matthijs (Wollie) Bonnen van de doellijn gehaald. Ruststand 1-1.

Na rust leken de Luttenaren het wat rustiger aan te doen en kreeg FIT Boys wat meer de gelegenheid om te voetballen met als resultaat dat youngster Jako van Faassen na een minuut of tien na de hervatting van 25 meter kon uithalen en doel trof: 1-2. Daarna golfde de wedstrijd op en neer met kansen over en weer maar de beide verdedigingen gaven geen krimp en de formatie van trainer/coach Joop van Dalfsen leek de competitie af te sluiten met een overwinning. Zuur was het dan ook dat Luttenaar Jan van den Berg in de 94e minuut de 2-2 liet aantekenen. De hardwerkende verdediger schoot de bal met een droge knal buiten bereik van keeper Peterjan Oosting in de (voor de kijkers) rechts onder in de hoek. Direct daarna floot de prima leidende scheidsrechter Martin van de Brug uit Nunspeet af en bleef de Beiler formatie toch nog met een (kleine) drup aan de neus achter.

De drup droogde echter snel op. De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe handhaafde zich in de derde klasse, terwijl Jaap Scholing zijn zin had, sc Lutten werd “Kampioen van de Streek”. Feest aan beide zijden, iedereen blij.

Uiteindelijk werd sc Elim kampioen in 3D (5 – 0 winst tegen sc Bant) BSVV verloor met 8 – 0 van nummer 2 SVM, terwijl Hollandscheveld met 1 – 0 won van vv Hardenberg ’85. Bant degradeert en BSVV en SVN ’69 spelen tegen de periodekampioenen van de 4e klasse E om degradatie te voorkomen.