FIT Boys kan goede 1e helft geen vervolg geven

11 november 2017

(Foto’s: Ria de Vries en Martijn Bakker)

De Auto Beilen-/DS Reclame-equipe speelde uit tegen Hollandscheveld op deze herfstachtige zaterdagmiddag. De ploeg van trainer/coach Alex Padding schoot uit de startblokken en speelde de 1e helft Hollandscheveld compleet van de mat. Dat het maar 0 – 2 stond lag meer aan het gebrek aan scherpte aan FIT Boys-zijde dan aan het goed verdedigen van Hollandscheveld. Ruud en Tim Seubring scoorden, maar met een beetje meer precisie had het ook 0 – 3 of 0 – 4 kunnen staan. Na de rust kreeg FIT Boys de kans op 0 – 3, maar was het Hollandscheveld dat de 1 – 2 maakte. Vanaf dat moment speelde FIT Boys uit de positie en ging Hollandscheveld er op en er over en won met 4 – 2. Een wedstrijd heeft twee helften.

Op deze herfstachtige zaterdagmiddag ging FIT Boys op bezoek in Hollandscheveld voor de inhaalwedstrijd die 30 september niet doorging. Op sommige plekken op het veld wat het veld (te) nat en gleden de spelers alle kanten op. FIT Boys begon ijzersterk en zette over het hele veld Hollandscheveld vast. Het creëerde meerdere kansen en het wachten was op de 0 – 1. FIT Boys-keeper Peter Jan Oosting had weinig tot niets te doen. Het dan ook niet verwonderlijk dat FIT Boys de 0 – 1 scoorde. Het was Ruud Seubring die hem maakte. Hollandscheveld speelde slap en FIT Boys won elke tweede bal en ging op zoek naar nog een doelpunt. Na weer een corner was het Tim Seubring die binnen kopte en de 0 – 2 op het scorebord zette. FIT Boys zette aan voor nog een doelpunt en Hollandscheveld was niet bij machte het tij te keren. FIT Boys verzuimde de 0 – 3 te maken en zo gingen de ploegen rusten bij een 0 – 2 stand.

De tweede helft begon FIT Boys uitstekend en had meerdere mogelijkheden en één goede kans op de 0 – 3. Het verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien en hield zo Hollandscheveld in de wedstrijd. In de 66e minuut scoorde Hollandscheveld de 1 – 2 en dat was het startsein voor een slotoffensief. FIT Boys vergat in die fase te voetballen en speelde te veel de lange bal. De slag op het middenveld werd verloren en de 2e bal werd niet meer gewonnen. Nog geen 3 minuten later (69e minuut) scoorde Robin Bijl de 2 – 2 en stond de wedstrijd op zijn kop. Julian Boom moest met een vervelende schouderblessure naar de kant en Christiaan Trijbels verving hem (71e minuut). FIT Boys vergat te voetballen en sloeg het middenveld over en dit powervoetbal ligt Hollanscheveld wel. Het counterde er lustig op los en wist zo de 3 – 2 (83e minuut) en de 4 – 2 (84e minuut) te maken. FIT Boys probeerde met de moed der wanhoop de aansluitingstreffer te maken, maar Hollandscheveld kreeg de ruimte om de 5 – 2 te maken. De stand veranderde niet meer en zo bleven de 3 punten in Hollandscheveld. FIT Boys blijft onderaan de stand bungelen en Hollandscheveld steeg naar de gedeeld 3e plek. De Groene-gele formatie kwam er deze wedstrijd achter dat een wedstrijd twee helften heeft.

Opstelling: Peter Jan Oosting, Jeroen Boelen, Tim Seubring, Wilko Stevens, Renaldo Boom, Dirk van Faassen, Julian Boom (71e Christiaan Trijbels), Jos Gerding, Stefan Eefting, Ruud Seubring, Matthijs Bonnen.

Volgende week wacht de loodzware uitwedstrijd uit tegen nummer 3 Hoogeveen, aanvang 14:30 uur.