FIT Boys laat Hollandscheveld ontsnappen

7 april 2018
de Webmaster

(Foto’s: Ria de Vries)

Op een zonovergoten Sportpark Noord-West speelde de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe tegen nummer 8 Hollandscheveld. De vraag was of de ploeg van trainer/coach Alex Padding de flow van het Super Paasweekend kon vasthouden. Het antwoord was simpel: “JA”. FIT Boys was direct vanaf de start van de wedstrijd messcherp en na 4 minuten stond de 1 – 0 al op het scorebord (e.d.). FIT Boys drukte door en kreeg twee 100% kansen op de 2 – 0. Jos Gerding kwam oog in oog met de Hollandscheveld-keeper, maar schoot tegen hem aan. Stefan Eefting was er ook alleen vandoor, maar zag zijn inzet naast gaan. De eerste de beste aanval leverde een mogelijkheid op voor Hollandscheveld op, maar door onoplettendheid werd dit een kans. de Hollandscheveld-spits kon tussen twee verdediger door richting FIT Boys-doel en scoorde met een mooie stift over keeper PeterJan Oosting (27e, 1 – 1). Een tegenvaller, maar FIT Boys liet zich er niet door van de wijs brengen.

Ook de tweede helft bleef FIT Boys de bovenliggende partij, al was er lang sprake van een status quo. FIT Boys bleek over de langste adem te beschikken en was conditioneel Hollandscheveld de baas. De moegestreden Julian Boom, Stefan Eefting en Christiaan Trijbels werden vervangen door Matthijs Bonnen, Jonathan Schans en Gerald Haandrikman. FIT Boys zette aan voor een slotoffensief, al moest het achterin alert zijn bij de lange ballen op de snelle spitsen van Hollandscheveld. Vlak voor tijd volgde een aanval over links met een prima steekbal van de mee opgekomen voorstopper Ruud Seubring. Matthijs Bonnen gaf perfect laag voor op spits Gerald Haandrikman en de FIT Boys-bank stond al met de armen in de lucht. Helaas verdween de inzet van Gerald langs de verkeerde kant van de paal. Gerald raakte de bal net niet goed en zo was de unieke kans op de 2 – 1 teniet gedaan. Even later floot de goed leidende scheidsrechter Rotmensen, die geen kaarten nodig had deze middag, voor het einde. De reactie van de Hollandscheveld-bank was veelzeggend: “Zo, daar hebben jullie ons laten ontsnappen. Wij zijn heel blij met één punt.” Hollandscheveld won dus 1 punt, maar FIT Boys verloor er 2. Het was deze zaterdagmiddag de kans voor FIT Boys om weer eens te winnen van Hollandscheveld. Het mocht niet zo zijn. Toch steeg FIT Boys door de resultaten van de overige ploegen onderin één plaatsje en staan nu op de veilige 11e plaats, maar beseft dat het er nog niet is.

Pupil van de Week Luuk van Gent verrichte de aftrap tijdens dit duel en scoorde. Luuk is 10 jaar en heeft 1 zusje. Hij speelt in FIT Boys JO11-4, wil later autocoureur worden en is middenvelder. Zijn favoriete voetbalclub is Ajax, de beste voetballer ter wereld is Neymar en de beste speler van FIT Boys 1 is PeterJan Oosting. Luuk vindt het heel leuk om Pupil van de Week te zijn. Na afloop zei hij er het volgende over: “Ik vind het leuk om pupil van de week te zijn. Je mag de aftrap doen. Je mag meedoen met de teambespreking. En je mag naar de bestuurskamer. En je wordt heel erg verwend met twee flesjes AA een zakje chips en een zakje snoep. En je krijgt een cadeautje. En wat frietjes. HET WAS EEN SUPERDAG! Luuk van Gent”

Volgende week zaterdag 14 april speelt FIT Boys om 14:30 uur uit tegen rode lantaarndrager SCN. Met dezelfde passie en inzet als de laatste drie wedstrijden zal FIT Boys met 3 punten richting Beilen reizen.

Opstelling FIT Boys: PeterJan Oosting, Arjan Keijzer, Ruud Seubring, Tim Seubring, Ronaldo Boom, Dirk van Faassen, Jos Gerding, Julian Boom (74e Matthijs Bonnen), Jesse Drenth, Stefan Eefting (81e Gerald Haandrikman) en Christiaan Trijbels (82e Jonathan Schans).