FIT Boys maakt het koploper Lutten niet echt lastig

10 maart 2018

De Autoschade Bazuin-/Auto Beilen-/DS Reclame-equipe van trainer/coach Alex Padding ging deze zaterdagmiddag op bezoek in Slagharen bij koploper Lutten. De lijst met afwezigen en zieken was al groot (2 geblesseerden en 4 afwezigen), maar zaterdagochtend bleken aanvoerder Ruud Seubring en basisspeler Elwin Dam ook nog ziek. Met 11 spelers en 4 wissels, waarvan 2 van JO19 die overkwamen uit Barger Oosterveld na hun wedstrijd tegen SVBO JO19, startte FIT Boys toch enigszins gehavend aan de wedstrijd. Maar daar was de eerste 10 minuten niets van te merken. FIT Boys zette volop druk vooruit en de verdediging van Lutten was de zwakste schakel. Voetballend kwamen ze er niet uit en FIT Boys kreeg ook kansen. Thijs Oosting zette druk op de verdediger, veroverde de bal en leek op het Lutten-doel af te kunnen. Hij legde breed op spits Tim Seubring die deze kans niet wist te verzilveren. Op dat moment totaal tegen de verhouding in scoorde Lutten aan de andere kant wel (1 – 0, Ronald Kosse) door onoplettendheid achterin. Vanaf dat moment nam Lutten het initiatief in handen en met snelle combinaties over de vleugels werd FIT Boys zwaar onder druk gezet. Toch werden de doelpunten van Lutten, die prima afgemaakt werden, ingeleid door fouten aan FIT Boys zijde. Zowel bij de 2 – 0 en 3 – 0, beide door Roy Strijker. Er vielen nog twee vervelende incidenten te noteren voor FIT Boys. Julian Boom ging er geblesseerd af met een hamstringblessure en keeper Remco Reinders bleef ook niet okselfris. Bij een doeltrap al vroeg in de wedstrijd knapte er iets in zijn bovenbeen en hier had hij behoorlijk last van. Zo ging de ploeg met een kansloze 3 – 0 achterstand de rust in, waar een donderspeech volgde van Alex Padding die tot bij de Lutten-kantine te horen moet zijn geweest.

De tweede helft stak FIT Boys een hartverwarmende inzet in de wedstrijd en drukte Lutten ver terug. Maar zoals wel vaker dit seizoen heeft FIT Boys te veel kansen nodig om te scoren. Al snel in de 2e helft viel keeper Remco Reinders toch uit en verving JO19-keeper Robert Haandrikman hem in het doel. Het was uiteindelijk na een uur spelen spits Tim Seubring die de 3 – 1 wist te maken en FIT Boys leek het geloof in een beter resultaat terug te krijgen. Lutten leek even van slag en voetbalde even wat angstig en minder georganiseerd, maar pakte dit al snel wel weer op. In de 73e minuut gooide Ronald Kosse de wedstrijd in het slot (4 – 1).  3 minuten later was het al 5 – 1 door Jan vd Berg en was de wedstrijd gelopen. Toch ging FIT Boys nog aanvallend wisselen en JO19-speler Jonathan Schans ging kort achter de 2 spitsen Tim Seubring en Jos Gerding spelen. Ook nu volgden er vele kansen voor FIT Boys, waarvan enkele 100%. Maar ook Lutten kreeg ruimte en een paar keer moest keeper Robert Haandrikman handelend optreden, wat hij uitstekend deed. Bij sommige aanvallen lag de bal al bijna op de Lutten-doellijn maar ging deze er niet in. Bij één inzet van Tim Seubring kon een Lutten-verdediger de bal ternauwernood via de paal uit het doel spelen. Toch was het Stefan Eefting, die er op rechts van door was, die wist te scoren (82e, 5 – 2). Dit bleek de eindstand toen scheidsrechter Van der Spoel uit Joure na iets meer dan 90 minuten deze wedstrijd de boeken in floot. Al met al een terecht verlies van een makkelijk combinerend en scorend Lutten.

Volgende week 17 maart speelt FIT Boys thuis op Sportpark Noord-West om 14:30 uur tegen Tonego.

Opstelling FIT Boys: Remco Reinders (60e Robert Haandrikman), Jeroen Boelen, Wilko Stevens, Tim Seubring, Thijs Oosting, Dirk van Faassen, Julian Boom (25e Gerald Haandrikman), Matthijs Bonnen, Stefan Eefting, Jos Gerding en Christiaan Trijbels (75e Jonathan Schans).