UPDATE: FIT Boys op Protos Weering & Historie

29 december 2015
de Webmaster

KLIK HIER voor de historie van FIT Boys op Protos Weering.

30 december: Kwartfinale PWZ Börkerkoel Westerbork

Woensdag 30 december mag de Raven Advies-equipe aantreden in de Kwartfinale van het Protos Weering Zaaltoernooi na een indrukwekkende voorronde in de eigen Drenthehal. Met een cleansheet (12 uit 4 en 18 voor en 1 tegen!) werd FIT Boys 1e in de poule en lootte het mee voor de Kwartfinale. En die gaat gespeeld worden in de Börkerkoel in Westerbork en de tegenstanders zijn Achilles 1894, Hollandscheveld, EDON (Zwolle) en Fc ter Apel’96.

Achilles’94 haalde in de voorronde de volle buit (12 uit 4) met een doelsaldo van 25 voor en 5 tegen. Tegenstanders VKW, Wijster, Pesse (zon) en Witteveense Boys werden eenvoudig opzij gezet. De vorige editie speelde Achilles in de voorronde nog tegen FIT Boys (3 – 2) en won deze eenvoudig. In de kwartfinale werden ze 2e achter Rolder Boys. Na de halve finale was het sprookje over. Finalist WVV, Dedemsvaart en SVBO bleken sterker. In 2013/2014 kwam Achilles niet door de voorronde en moest Vitesse’63 en ZZVV voor laten gaan.

Hollandscheveld is klassegenoot van FIT Boys en eindigde in de voorronde als 2e achter dorpsgenoot HODO. De vorige editie was het precies hetzelfde, HODO 1e en Hollandscheveld 2e. In de Kwartfinale was het over en eindigde de ploeg 4e. Een jaar daarvoor eindigde Hollandscheveld achter HODO als 2e in de voorronde. In de kwartfinale was het over en eindigde de ploeg als 4e.

EDON uit Zwolle werd met slechts 5 punten toch 2e in de poule in de voorronde. De vorige editie werd het met 7 punten 3e in de voorrondepoule en ging als één van de beste nummers 3 toch door. In de kwartfinale was het over en uit en eindigde de ploeg met 0 punten laatste. In het seizoen 2013-2014 werd het ook 3e in de poule met 7 punten. De Kwartfinale werd een debacle, EDON eindigde met 0 punten laatste.

Fc ter Apel’96 eindigde als nummer 3 in de voorronde achter Titan en Nieuw Buinen en ging als één van de beste nummers 3 door naar de Kwartfinale. Vorig seizoen was de Kwartfinale een brug te ver en eindigde de ploeg als vierde in de voorrondepoule met slechts 3 punten. In seizoen 2013-2014 eindigde Ter Apel 1e in de voorrondepoule met 10 punten. In de kwartfinale haalde de ploeg slechts 3 punten en eindigde 4e.

Een kwartfinalepoule die zeker perspectief biedt voor FIT Boys, maar er zal zeker scherp gespeeld moeten worden en van onderschatting kan geen sprake zijn. De inzet zal de Halve Finale op 2 januari 18:00 uur zijn en daarvoor zal de ploeg maximaal strijden.

28 december: Voorronde PWZ Drenthehal Beilen

In de voorronde van het 39e Protos Weering Zaaltoernooi treft de Raven Advies-equipe in de Drenthehal in Beilen op 28 december HHCombi, vv Tiendeveen, vv Ruinen en buurman vv Beilen. Aanvang 28 december is om 18:00 uur.

Het wedstrijdprogramma is als volgt:
progvoorrondePWZ
Voorbeschouwing
Wat zal het Protos Weering Zaaltoernooi de FIT Boys-familie gaan brengen? Dat is de grote vraag. Kan de 3e klasser uit Midden-Drenthe ooit nog eens de tussenronde of zelfs de finale halen? De verwachting zijn, zoals dat ons Drenten betaamt, niet te hoog. Er zijn nogal wat geblesseerde spelers in de 1e selectie, maar met spelers die ook in FIT Boys Zaal 5 spelen moet er toch een representatief team op de been gebracht kunnen worden.

Maar wie moeten we dan verslaan in de voorronde?
vv Ruinen komt al twee jaar niet verder dan de voorronde. Deze ploeg komt uit in de 3e klasse B zondag en staat 7e,. Jaren speelde de ploeg in de 4e en 5e klasse en is pas sinds enkele seizoenen 3e klasser. Arno Kreulen is hun topscoorder met 8 doelpunten.

De tweede wedstrijd treft FIT Boys buurman vv Beilen. Ook Beilen heeft geen PWZ-historie (vroege jaren 90 de finale gehaald) maar wel ambitie. Beilen speelt 2e klasse B en staat keurig 5e. Topscoorder aan Beilen-kant is Bertus Wolters met 10 doelpunten. En Bertus heeft een PWZ-verleden bij Hoogeveen en weet wat het is om zelfs de finale te spelen. Vorig jaar haalde de ploeg van coach Gerjan van der Hoogen de kwartfinale, maar was toen kansloos.

HHCombi doet wel regelmatig mee aan het PWZ, maar heeft geen rijke PWZ-historie en haalt vaak de kwartfinale niet. HHCombi speelt in de 5e klasse F zondag en staat 10e ver achter koploper HOC. Op het veld is Brian de Jong de topscoorder met 11 doelpunten. Kijken of hij in de zaal het net ook makkelijk kan vinden. Vorig seizoen opende FIT Boys tegen HHCombi en werd het een makkelijke 0 – 3.

vv Tiendeveen doet voor het eerst mee aan het Protos Weering Zaaltoernooi. Geen historie dus. Vv Tiendeveen speelt in de 5e klasse E zaterdag en staat 2e achter Sweel. De vereniging bivakkeert meestal in de 5e klasse met af en toe een uitstapje naar de 4e klasse. Jeffrey Boxma is met 11 doelpunten topscoorder van het team.

19 december: Oefentoernooi ter voorbereiding van Protos
FIT Boys 1 speelde zaterdagavond 19 december op een sterk bezet voorbereidingstoernooi op het Protos Weering Zaaltoernooi. Tegen ZZVV 1 werd er met 1 – 3 verloren en tegen frequent finalist PWZ HZVV 1 met 1 – 4. Tegen SCD 1 speelde de Raven Advies-equipe gelijk (1 – 1) en zo eindigde FIT Boys 1 3e in de poule. Al met al een nuttige voorbereiding op Protos Weering dat 28 december om 18:00 uur in de Drenthehal voor de ploeg van trainer/coach Ronald Bosma los gaat.