FIT Boys scoort moeilijk en verliest door fouten

18 maart 2022

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh speelde dinsdagavond uit in Coevorden tegen directe degradatieconcurrent CSVC. Hoe vat je een wedstrijd in één zin samen? FIT Boys mist scorend vermogen, zowel een spits die gegarandeerd 10 – 15 goals maakt maar ook uit de 2e lijn wordt er niet gescoord. En fouten worden gemaakt in het voetbal, maar te vaak volgen uit deze fouten kansen voor de tegenstander en ook vaak doelpunten. Dus in één zin: FIT Boys scoort moeilijk en verliest door fouten. En in de laatste 3 wedstrijden werden er 3 eigen doelpunten gemaakt, zo ook deze wedstrijdavond. En dus verliet FIT Boys Coevorden met 0 punten.

Door een late afzegging van één van de selectiespelers reisde FIT Boys met 14 man naar CSVC in Coevorden. De eerste helft liet CSVC zien dat het de wil had om te winnen. FIT Boys was over het hele veld steeds te laat, won geen 2e ballen en zag CSVC steeds weer gevaarlijk opduiken in de zestien van FIT Boys-keeper Niels van der West. Bij weer een CSVC-aanval over links kwam de bal strak voor en kon door de CSVC-spits binnen worden geschoten (7e 1 – 0 Ruben Meijer). Kort daarna viel Stefan Eefting al uit met een hamstringblessure. Martijn de Vries kwam hem vervangen. FIT Boys kreeg geen grip op CSVC en CSVC was de bovenliggende partij en kreeg ook kansen. In de 36e minuut viel de 2 – 0. Een misverstand achterin tussen verdediging en keeper leidde dit doelpunt in. En dit was ook de ruststand.

Otto Halmingh besloot tot een aanvallende opstelling in de 2e helft. Middenvelder Johan Vriesema bleef achter in de kleedkamer en spits Daniël van der West kwam er bij centraal voorin. 2 spitsen, 2 diepstaande vleugelspelers en een aanvallend middenveld en opkomende backs. De tweede helft waren de rollen compleet omgedraaid. Het was FIT Boys dat de dienst uitmaakte en CSVC ver terugdrukte. De centrale middenvelder van CSVC ging centraal achterin spelen om de aanvalsdrang van FIT Boys te beteugelen. FIT Boys kreeg ook wel mogelijkheden, maar zoals al aangegeven het scoren wil niet lukken dit seizoen. In 13 wedstrijden scoorde FIT Boys slechts 4 keer. Er kwamen voldoende mogelijkheden van de rand zestien en ook na enkele aanvallen, maar de bal wil er maar niet in. Otto Halmingh wisselde nog één keer en gaat alles of niets spelen. Verdediger Lars de Boer wordt opgeofferd, ondanks dat hij een prima wedstrijd speelt en achterin gaat FIT Boys één-op-één spelen en voorin komt spits Roan Koster er bij. Vol op de aanval. Hoe zuur is het als nog geen minuut later de 3 – 0 valt en de manier waarop is veelzeggend. Door een misverstand tussen laatste man Matthijs Bonnen en keeper Niels van der West speelt Matthijs de bal langs Niels die uit is gekomen en de bal rolt in het doel. “We hebben hem aan Hilco Koster gegeven” is de veelzeggende reactie na afloop in de bestuurskamer, maar zo krijg je de doelpunten natuurlijk niet. Dat zou te makkelijk zijn. FIT Boys is leeg en diverse spelers lopen op hun laatste benen. De verliespartij is onomkeerbaar en CSVC stapt als winnaar van het veld en zij stijgen een plaats op de ranglijst. SVN’69 heeft nu 1 punt meer dan FIT Boys en dat is dus nu de te kloppen ploeg.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Arjan Keizer, Matthijs Bonnen, Lars de Boer (67e Roan Koster), Thijs Oosting, Johan Vriesema (45e Daniël van der West), Jako van Faassen, Corné van den Berg, Stefan Eefting (10e Martijn de Vries), Jelmer van Dijk en Lars Hilberts.

Zaterdag 19 maart speelt FIT Boys om 14:30 uur de uitwedstrijd in Koekange op sportpark Vitesse tegen Vitesse’63 onder leiding van scheidsrechter Tonnie Westerloo uit Uithuizermeeden.