FIT Boys verlaat Protos Weering met opgeheven hoofd

2 januari 2020
de Webmaster

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van coach Tristan Haurissa reisde samen met de supporters per bus naar De Citadel in Dedemsvaart voor de Kwartfinale van het Protos Weering Zaaltoernooi. En het zou geen gemakkelijke avond worden met tegenstanders Elim (za 2e klasse en 2 jaar geleden winnaar PWZ), Hardenberg’85 (za 3e klasse D), EMMS (zo 2e klasse) en Zuidwolde (zo 2e klasse). Het team wilde toch de huid zo door mogelijk verkopen en misschien voor een klein verrassinkje zorgen en de supporters hoopten vooral op een gezellige avond. Het eerste wilde niet echt lukken, het laatste zeker wel.

De 1e wedstrijd was Elim de opponent, dan heb je die maar gelijk gehad. FIT Boys stond zwaar onder druk en kwam amper bij het doel van Elim. Toch bleef het nog relatief lang 0 – 0, maar toen de 0 – 1 eenmaal viel ging het hard. Binnen no time was het 0 – 4 en FIT Boys wilde de schade wel beperkt houden. En dat lukte, sterker nog Stefan Eefting prikte er bij een snelle uitval zelfs één in en zo werd de eindstand 1 – 4. De 2e wedstrijd was tegen competitiegenoot Hardenberg’85, die de 1e wedstrijd met 3 – 1 had gewonnen van EMMS. FIT Boys kwam op een 1 – 0 voorsprong door een prima goal van Bart van der West en liet bij vlagen zien best leuk zaalvoetbal te kunnen spelen met enkele prima aanvallen. Hardenberg had wel de overhand en maakte al snel de 1 – 1 en 1 – 2. FIT Boys bleef geloven in een beter resultaat en ging tot het gaatje. En dat werd beloond toen met enkele minuten op de klok de 2 – 2 viel en dat bleef het. In de kleedkamer werd al de opmerking geplaatst: “Als we nu nog 6 keer winnen staan we in de finale.” De 3e wedstrijd tegen EMMS moest gewonnen worden, maar dat lukte jammergenoeg niet. EMMS nam een 0 – 3 voorsprong en toen deed FIT Boys nog iets terug en maakte de 1 – 3. Met 1 punt uit 3 wedstrijden maakte FIT Boys geen kans meer op de volgende ronde. De laatste wedstrijd tegen Zuidwolde was voor beide teams een wedstrijd om des keizers baard. De Zuidwolde-aanhang had zich inmiddels gemengd tussen de FIT Boys-aanhang en samen werd er vooraf aan de wedstrijd al een biertje gedronken. Tijdens de wedstrijd werd er door beide supporters-scharen gezamenlijk 9 keer gejuicht bij alle doelpunten, voor en tegen. De eindstand werd 3 – 6 in het voordeel van Zuidwolde, maar daar maalden de rood-zwarten en de groen-gelen niet om. Zij dronken samen hun biertje en vierden een feestje alsof ze door waren. De overige 3 ploegen plaatsten zich voor de Halve Finale op 4 januari. Elim, Hardenberg’85 en EMMS heel veel succes zaterdag!

De FIT Boys-selectie en -aanhang reisde weer per bus richting Beilen en onderweg sprak piloot Willem Siertsema de passagiers toe en werd er nog even een klein feestje gebouwd op de weg terug. Het was weer een hele gezellige avond.