UPDATE: FIT Boys verliest kansloos van Nieuwleusen

2 mei 2019
de Webmaster

14 minuten van Nieuwleusen – FIT Boys op 2 mei:
FIT Boys reisde op donderdagavond 2 mei met een sterk uitgedunde selectie naar Nieuwleusen om het restant van de wedstrijd Nieuwleusen – FIT Boys te spelen. De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop Padding ging met 9 spelers en 2 keepers op pad. Er waren 11 geblesseerde en afwezige selectiespelers, het 2e speelt zaterdag al weer competitie en maakt nog kans op een periode en de spelers van JO19 stonden onder andere vakken te vullen bij sponsor Jumbo Mulder Beilen. Nood breekt wet en dus JO19-keeper Robert Haandrikman op doel en vaste keeper Peter Jan Oosting in de spits. Het gaat nergens over en om en echte kansen blijven uit. Tot tegen het einde van de 14 minuten die nog gespeeld moeten worden. Na een prima aanval, zet spits Peter Jan Oosting op de achterlijn goed door en trekt de bal terug op Ruud Seubring. Ruud haalt uit, maar wordt vol geraakt door een Nieuwleusen-speler die ook nog geel krijgt. Scheidsrechter Van Ekelenburg uit Appelscha wijst terecht naar de stip. Het team is duidelijk in wie de penalty moet nemen: Peter Jan Oosting zodat hij ook op de topscoorderslijst komt. Peter Jan schiet hard in en ziet de keeper de verkeerde hoek in duiken. helaas voor hem en FIT Boys raakt de bal de onderkant lat en springt het veld weer in. Helaas, geen treffer en even daarna fluit Van Stekelenburg de wedstrijd nu echt definitief de boeken in.

Opstelling FIT Boys: Robert Haandrikman, Dirk van Faassen, Tim Seubring, Gerald Haandrikman, Matthijs Bonnen, Ruud Seubring, Jos Gerding, Elwin Dam, Mark Visser, Peter Jan Oosting en Jesse Drenth.

Zaterdag 11 mei speelt FIT Boys om 14:30 uur uit op sportpark De Oosterhoek tegen Hollandscheveld.

79 minuten van Nieuwleusen – FIT Boys op 9 maart:
FIT Boys verloor deze zaterdagmiddag kansloos van Nieuwleusen (5 – 0), maar werd na afloop weinig over gesproken. Groot was de schrik toen in de 80e minuut aanvaller Jonathan Schans van erg dichtbij en bal keihard tegen zijn hoofd kreeg. Hij viel neer en maakte schokkerige bewegingen. Leider Martin Datema was er samen met verzorgster Marjan van der West direct bij en ook trainer/coach Joop van Dalfsen ontfermde zich over Jonathan. Her zag er behoorlijk ernstig uit en Jonathan ging met een brancard van het veld. De symptomen leken op een hersenschudding, maar er waren ook nek en armklachten. Ambulance en zelfs de traumahelikopter waren al onderweg. Toen het ambulancepersoneel ter plaatse de eerste diagnose had gesteld, werd de traumahelikopter afgezegd. Jonathan ging samen met vrienden van zijn vader en moeder, Carl en Thea Drenth naar het ziekenhuis in Zwolle en ook pa en ma Schans waren opgeroepen en onderweg. Later die middag kwamen er gelukkig goede berichten vanuit Zwolle. Jonathan had gelukkig alleen een hersenschudding en mocht weer naar huis.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Het was deze middag een kansloze missie. Daar waar in de thuiswedstrijd beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd waren, was daar deze zaterdagmiddag geen sprake van. Nieuwleusen was op alle fronten beter en stond bij rust al met 2 – 0 voor. FIT Boys zette daar een halve kans tegenover. De ploeg kwam na de thee gemotiveerd uit de kleedkamer en wilde er nog een wedstrijd van maken door op de 2 – 1 te jagen. Die plannen konden snel de prullenbak in toen Nieuwleusen kort na de rust de 3 – 0 maakte. Het liep ook nog eenvoudig uit naar 5 – 0, totdat in de 80e minuut het incident met Jonathan plaatsvond.

Nieuwleusen kan twee complimenten gemaakt worden. Allereerst wonnen zij meer dan terecht en met overtuiging de wedstrijd en hebben FIT Boys geen moment in de wedstrijd laten komen. Het tweede compliment is aan het adres van de staf en de bestuursleden van dienst van Nieuwleusen. Zij handelden zeer adequaat en hadden goede zorg voor Jonathan en de FIT Boys staf. Bedankt daarvoor en succes verder in de competitie.

FIT Boys speelt volgende week de superbelangrijke pot thuis om 14:30 uur tegen Bant en heeft nog wat recht te zetten voor het 5 – 0 verlies uit bij Bant.

Opstelling FIT Boys: Peter Jan Oosting, Wilko Stevens (48e Matthijs Boer), Tim Seubring, Matthijs Bonnen, Kevin Kooistra (45e Mark Visser), Dirk van Faassen, Julian Boom, Bart van der West, Jako van Faassen (65e Jesse Drenth), Stefan Eefting en Jonathan Schans.