FIT Boys verliest kansloos van Nieuwleusen

9 maart 2019
de Webmaster

FIT Boys verloor deze zaterdagmiddag kansloos van Nieuwleusen (5 – 0), maar werd na afloop weinig over gesproken. Groot was de schrik toen in de 80e minuut aanvaller Jonathan Schans van erg dichtbij en bal keihard tegen zijn hoofd kreeg. Hij viel neer en maakte schokkerige bewegingen. Leider Martin Datema was er samen met verzorgster Marjan van der West direct bij en ook trainer/coach Joop van Dalfsen ontfermde zich over Jonathan. Her zag er behoorlijk ernstig uit en Jonathan ging met een brancard van het veld. De symptomen leken op een hersenschudding, maar er waren ook nek en armklachten. Ambulance en zelfs de traumahelikopter waren al onderweg. Toen het ambulancepersoneel ter plaatse de eerste diagnose had gesteld, werd de traumahelikopter afgezegd. Jonathan ging samen met vrienden van zijn vader en moeder, Carl en Thea Drenth naar het ziekenhuis in Zwolle en ook pa en ma Schans waren opgeroepen en onderweg. Later die middag kwamen er gelukkig goede berichten vanuit Zwolle. Jonathan had gelukkig alleen een hersenschudding en mocht weer naar huis.

Over de wedstrijd kunnen we kort zijn. Het was deze middag een kansloze missie. Daar waar in de thuiswedstrijd beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd waren, was daar deze zaterdagmiddag geen sprake van. Nieuwleusen was op alle fronten beter en stond bij rust al met 2 – 0 voor. FIT Boys zette daar een halve kans tegenover. De ploeg kwam na de thee gemotiveerd uit de kleedkamer en wilde er nog een wedstrijd van maken door op de 2 – 1 te jagen. Die plannen konden snel de prullenbak in toen Nieuwleusen kort na de rust de 3 – 0 maakte. Het liep ook nog eenvoudig uit naar 5 – 0, totdat in de 80e minuut het incident met Jonathan plaatsvond.

Nieuwleusen kan twee complimenten gemaakt worden. Allereerst wonnen zij meer dan terecht en met overtuiging de wedstrijd en hebben FIT Boys geen moment in de wedstrijd laten komen. Het tweede compliment is aan het adres van de staf en de bestuursleden van dienst van Nieuwleusen. Zij handelden zeer adequaat en hadden goede zorg voor Jonathan en de FIT Boys staf. Bedankt daarvoor en succes verder in de competitie.

FIT Boys speelt volgende week de superbelangrijke pot thuis om 14:30 uur tegen Bant en heeft nog wat recht te zetten voor het 5 – 0 verlies uit bij Bant.

Opstelling FIT Boys: Peter Jan Oosting, Wilko Stevens (48e Matthijs Boer), Tim Seubring, Matthijs Bonnen, Kevin Kooistra (45e Mark Visser), Dirk van Faassen, Julian Boom, Bart van der West, Jako van Faassen (65e Jesse Drenth), Stefan Eefting en Jonathan Schans.