FIT Boys verliest oefenduel van Ruinen

9 januari 2019
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen is al weer begonnen aan de 2e seizoenshelft. Maandag was er de 1e training en woensdag 9 januari stond de 1e oefenwedstrijd op het programma tegen zondag 3e klasser Ruinen. Van de negen geblesseerden voor de winterstop, zitten er nu nog 6 in de lappenmand: Jos Gerding, Tim Seubring (rug), Jesse Drenth (gebroken sleutelbeen), Ruud Seubring (knie, meniscus), Nick Middelbos (enkel) en Jesse Turkstra (knie). Er zijn 2 spelers uit de 2e selectie toegevoegd aan de selectie, te weten Matthijs Boer (19 jaar) en Jako van Faassen (19 jaar).

Zo kon er de 1e helft met de volgende opstelling gestart worden:
Peter Jan Oosting, Dirk van Faassen, Wilko Stevens, Bart van der West, Matthijs Bonnen, Matthijs Boer, Elwin Dam, Kevin Kooistra, Jako van Faassen, Stefan Eefting en Jonathan Schans (wissels: Julian Boom, Renaldo Boom, Lars de Boer, Gerald Haandrikman, Mark Visser en Robert Haandrikman).

De eerste helft had FIT Boys het meeste balbezit, maar was Ruinen effectiever. Hoewel de wedstrijd zich voornamelijk op de helft van Ruinen afspeelde, kwam Ruinen er af en toe gevaarlijk uit. Bij een corner kon een volledig vrijstaande Ruinen-speler de bal binnen koppen (0 – 1). Toch veranderde het speelbeeld niet en bij vlagen liet FIT Boys best heel aardig combinatie voetbal zien en bij balverlies werd er direct druk gezet. Bij één zo’n pressing moment onderschepte Jako van Faassen de bal en bediende Stefan Eefting op maat en hij scoorde beheerst (1 – 1). Voorstopper Wilko Stevens stoomde bij een uitval mee op naar voren en kwam in kansrijke positie. Zijn schot verdween net naast. De 1 – 1 bleek de, toch wel terechte, ruststand. Tegenvaller was het uitvallen van laatste man Bart van der West met een enkelblessure.

Na de rust startte FIT Boys in de volgende opstelling:
Robert Haandrikman, Lars de Boer, Gerald Haandrikman, Julian Boom, Renaldo Boom, Matthijs Boer, Elwin Dam, Kevin Kooistra, Mark Visser, Stefan Eefting en Jonathan Schans.

De tweede helft was rommelig, ook door diverse wissels die, soms noodgedwongen (blessures), moesten worden doorgevoerd. FIT Boys kreeg zeker nog kansen en op links kwam Jonathan Schans een aantal malen gevaarlijk door, maar vaak was de voortzetting net niet goed. Op het middenveld was Elwin Dam met zijn passie en inzet een ware aanjager van het team. Leider Martin Datema sprak lovende woorden: “In de 250 wedstrijden hiervoor heb ik Elwin niet met zoveel passie, inzet en strijd zien spelen. Een onmisbare factor in dit team.” en dat was trainer/coach Joop van Dalfsen roerend met hem eens. Toch maakte Ruinen de 1 – 2 en wederom kreeg een speler van Ruinen te veel ruimte. Ook in de 2e helft een flinke tegenvaller. Renaldo Boom ging door zijn enkel heen en dat leverde een fikse blessure op. Ook Stefan Eefting kwam met een behoorlijk ei op zijn knie van het veld en moest zich laten behandelen. Hoewel FIT Boys zeker nog wel mogelijkheden kreeg maar ook Ruinen er af en toe gevaarlijk uitkwam, veranderde de stand niet meer en floot scheidsrechter Douwe Visser deze wedstrijd de boeken in. Al met een nuttige oefenwedstrijd, maar helaas werd de blessurelijst niet korter maar wel langer (+3).

Zaterdagmiddag 12 januari 0m 14:30 uur speelt FIT Boys 1 thuis op Sportpark Noord-West tegen Mildam (zondag 3e klasse).