FIT Boys wint 1e fase Super Paasweekend

31 maart 2018
de Webmaster

(Foto’s: vv Hoogeveen en Ria de Vries, video: vv Hoogeveen TV)

In de voorbeschouwing op de wedstrijd van de Auto Beilen-/DS Reclame-equipe van trainer/coach Alex Padding ging het over passie en strijd. Het ging over Super Paasweekend 2 seizoenen geleden. Toen werd er in het paasweekend 2 keer gewonnen, met vooral veel strijd en inzet. Zaterdag stond de 1e van 2 wedstrijden in het Paasweekend op het programma: FIT Boys 1 – Hoogeveen 1. Een strijd tussen de koploper en de nummer 13 van de ranglijst. Maar FIT Boys ging volop de strijd aan, speelde vol passie en met het mes tussen de tanden. Het speelde op het randje en soms er over en alle spelers gingen tot het gaatje en waren na afloop compleet leeg. Toen de kruiddampen waren opgetrokken en het veld een aanblik had van een omgeploegde akker, vierde FIT Boys feest omdat het met 1 – 0 had gewonnen van de koploper. Matchwinner was Jos Gerding, maar alle spelers (ook de 4 wissels) waren samen Man of the Match. Wat een passie en wat een beleving, dat belooft heel veel goeds voor dinsdag 3 april uit tegen nummer 11 FDS.

Op een zonovergoten Sportpark Noord-West kwam koploper Hoogeveen op bezoek. Door de regen van de afgelopen dag lag het toch al niet vlakke hoofdveld er niet best bij. Maar daar hadden beide ploegen last van al leek in het verloop van de wedstrijd dat Hoogeveen, die een strakke kunstgrasmat gewend zijn, hier meer last van had. FIT Boys speelde supergeconcentreerd en iedereen voerde perfect zijn taken uit. Opvallend was het deze middag dat beide keepers niet echt vaak handelend hoefden op te treden. FIT Boys begon sterk, irriteerde Hoogeveen door er kort op te zitten en zo kwam de ploeg van trainer/coach Edward Sabandar niet aan voetballen toe. FIT Boys deelde speldenprikjes uit en was twee keer dicht bij een treffer, maar zag deze niet doorgaan door buitenspel. Aan de andere kant had Hoogeveen twee kansjes, maar doelman PeterJan Oosting greep goed in. In de 34e minuut kreeg FIT Boys een vrije bal aan de rechter kant. Linkshalf Jesse Drenth kwam over om deze bal te nemen. Met heel veel gevoel legde hij de bal bij de tweede paal waar Jos Gerding er als de kippen bij was om de bal binnen te glijden (1 – 0). Euforie in het FIT Boys-kamp. Een voorsprong tegen de koploper. Voor de rust kwam deze voorprong niet meer in gevaar.

In de rust was de donderspeech van de Hoogeveen-coach, a la Alex Padding uit tegen Lutten, tot in de FIT Boys-kantine te horen. Alex Padding wees de ploeg er op de Hoogeveen messcherp uit de kleedkamer zou komen. Dat bleek ook wel, maar FIT Boys bleef vol overgave en passie spelen en dus kwam Hoogeveen ook in de 2e helft niet echt in de wedstrijd. Het spel van FIT Boys, en dan met name van de twee spitsen Stefan Eefting en Christiaan Trijbels die heel veel (verdedigend) loopwerk hadden verricht, vrat heel veel energie. Moegestreden gingen Stefan en Christiaan naar de kant en werden vervangen door Jesse Turkstra en Martijn Bakker. Ook Jesse Drenth, die een puike partij speelde, was leeg en werd vlak voor tijd vervangen door Gerald Haandrikman. Hoogeveen ging pompen en speelde veel de lange bal en kreeg ook diverse corners. Het piepte en het kraakte bij FIT Boys achterin maar echte 100%-kansen kreeg Hoogeveen niet. Toen de goed leidende scheidsrechter Hadders na 95 minuten affloot was het feest aan FIT Boys-zijde compleet. Het had 3 punten behaald tegen koploper Hoogeveen, dat zwaar teleurgesteld het veld verliet. De eerste fase van Super Paasweekend was volbracht, op naar deel twee.

Dinsdag 3 april speelt FIT Boys (nu nummer 12) om 18:30 uur in Havelterberg tegen FDS (nummer 11). Wederom een cruciale en 6 punten wedstrijd.

Opstelling FIT Boys: PeterJan Oosting, Arjan Keizer, Tim Seubring, Ruud Seubring, Renaldo Boom, Dirk van Faassen, Elwin Dam, Jos Gerding, Jesse Drenth (88e Gerald Haandrikman), Stefan Eefting (76e Martijn Bakker) en Christiaan Trijbels (80e Jesse Turkstra).