FIT Boys weet het Achilles heel lastig te maken

8 februari 2020
de Webmaster

(Foto’s: Ria de Vries)

Zaterdag 8 februari rond 14:30 uur was voetbal even niet zo belangrijk. Spelers en scheidsrechter verzamelden zich rond de middencirkel en staf en reservespelers langs de kant voor een indrukwekkende minuut stilte. Woensdag 5 februari overleed clubicoon en Erelid Fokko Polman op 94 jarige leeftijd. Deze man heeft een groot deel van de FIT Boys-geschiedenis gemaakt en heeft onnoemelijk veel voor de vereniging betekent. Daarnaast was Fokko een graag geziene gast en een prettige persoonlijkheid, één uit het oude, onverwoestbare hout gesneden. De minuut stilte was uiterst respectvol….

Op deze zaterdag 8 februari speelde de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe thuis tegen aanstaande kampioen Achilles 1894 uit Assen. Deze ploeg wil in enkele seizoenen doorstoten tot de 1e klasse/Hoofdklasse van het zaterdagvoetbal en kwam naar Beilen om even de 3 punten op te halen. Op het hoofdveld van Sportpark Noord-West kwam de ploeg van trainer/coach Harold Wekema er achter dat het niet makkelijk winnen is in Beilen. FIT Boys bracht, net zo als tegen ZZVV twee weken geleden, een uitstekende verdedigende organisatie in het veld. Het werd zo een hele vervelende middag voor de ploeg uit Assen, de rood-zwarte formatie ging zelfs tijdrekken aan het einde van de 2e helft en koesterde de 0 – 1 en dus de 3 punten.

Nadat Pupil van de Week Floor Mager het openingsdoelpunt had gemaakt, floot scheidsrechter Henk Rotmensen voor het begin van de wedstrijd. De bedoelingen van beide teams werden direct duidelijk. FIT Boys trok een groen-gele muur op voor de uitstekend keepende Robert Haandrikman. Achilles probeerde het spel te maken, maar had moeite met het veld en de tegenstander. Naarmate de 1e helft vorderde nam de frustratie toe aan Achilles-kant, helemaal toen topscoorder Romario Tjong-A-Sie geblesseerd naar de kant moest. Een tegenvaller, maar daar tegenover stond een meevaller. Evan Sturing rondde één van de weinige fatsoenlijke aanvallen van de Assenaren uitstekend af en maakte zo in de 21e minuut de 0 – 1. Het spelbeeld veranderde niet en FIT Boys bleef de zaak achterin dichthouden en een aantal malen moest FIT Boys-keeper Robert Haandrikman handelend optreden, maar deed dit uitstekend. Aan de andere kant kwam FIT Boys tot wat kleine speldenprikjes en was vaak in de laatste fase rond de zestien van Achilles niet zuiver genoeg. Eenmaal kon spits Ruud Seubring net binnen de zestien aanleggen, werd licht uit balans gebracht en schoot naast.

In de rust moest er noodgedwongen gewisseld worden. De lies van Elwin Dam speelde toch weer op en Arjan Keizer kwam de 2e helft binnen de lijnen als rechtsback, waardoor de uitstekend spelende Jako van Faassen op het middenveld kwam te spelen. De tweede helft kwam FIT Boys beter in de wedstrijd en had vaker en langer balbezit. Het creëerde mogelijkheden, niet meer dan dat. Maar ook Achilles bakte er weinig van. De ploeg oogde naarmate de 2e helft vorderde zelfs nerveus. Zou het de 0 – 1 wel over de streep kunnen trekken? Tegen het einde van de wedstrijd ging de ploeg zelfs tijdrekken. In de 2e helft leek Achilles 1894 zichzelf niet meer, het oogde nerveus. FIT Boys zette een tandje bij en ging in de laatste fase achterin één-op-één spelen. Voorstopper Gerald Haandrikman ging mee naar voren en JO19-speler Jelmer van Dijk kwam de moegestreden Jonathan Schans voorin nog aflossen. FIT Boys probeerde er een slotoffensief uit te persen en drukte Achilles ver terug. Helaas kwam het niet meer tot echte 100% kansen en zo eindigde deze wedstrijd in een 0 – 1 verlies. Achilles 1894 zag de concurrentie punten verspelen en liep zo verder uit. FIT Boys oogstte de complimenten van vriend en vijand. Met deze instelling lijkt FIT Boys weer op de vechtmachine van vorige seizoenen en gaan er zeker punten binnenkomen. De overige ploegen in de 3e klasse D zijn in ieder geval gewaarschuwd. Je komt niet voor je lol naar Beilen om op Sportpark Noord-West tegen FIT Boys te spelen. Je krijgt de punten niet cadeau, ook de aanstaande kampioen niet.

Volgende week zaterdag 15 februari speelt FIT Boys om 14:30 uur uit tegen CSVC dat na een goed begin van de competitie weg dreigt te zakken in de stand.

Opstelling FIT Boys: Robert Haandrikman, Jako van Faassen, Tim Seubring, Gerald Haandrikman, Jesse Turkstra, Matthijs Bonnen, Julian Boom, Elwin Dam (45e Arjan Keizer), Jonathan Schans (80e Jelmer van Dijk), Ruud Seubring, Stefan Eefting (30e Martijn de Vries).

Pupil van de Week