FIT Boys wint oefenwedstrijd van Borger

11 januari 2020

(Foto’s: Ria de Vries)

In de voorbereiding op de o zo belangrijke 2e seizoenshelft oefende de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van ad interim trainer/-coach Arjan Schepel thuis tegen 5e klasser Borger. Borger staat 1e in hun klasse met een clean sheet, 30 uit 10 en 57 voor en maar 1 doelpunt tegen. FIT Boys wilde scherp beginnen, maar keek na 4 minuten al tegen een 0 – 1 achterstand aan. Bij een corner verkeek de verdediging zich op de hoge bal en bij de tweede paal kopte Robert Oosting raak. Borger liet FIT Boys het spel maken en loerde op de foutjes om dan via hun snelle spitsen er uit te komen. En FIT Boys was slordig in de passing, maakte veel verkeerde keuzes en was veel te onrustig aan de bal. Borger kon er regelmatig snel uitkomen en FIT Boys-keeper Peterjan Oosting moest diverse malen laten zien waarom hij tot de topkeepers in de 3e klasse behoort. Eén op één was hij de Borger-aanvallers steeds de baas. Naarmate de 2e helft vorderde kantelde de wedstrijd en pakte FIT Boys het initiatief stevig in handen. Nu was het wel nauwkeurig in de passing en werden er wel de juiste keuzes gemaakt. Met een half uur spelen maakte FIT Boys de gelijkmaker. Het was Stefan Eefting die een prima aanval afrondde (1 – 1). Nog voor de rust komt FIT Boys op voorsprong. Een voorzet van FIT Boys wordt door de Borger keeper Haandrikman in eigen doel gewerkt.

In de 2e helft leek FIT Boys wel de bovenliggende partij, maar wist Borger toch de gelijkmaker te maken. Onoplettendheid achterin zorgde voor een niet te missen kans voor Mylan Beijering en hij tikte binnen (59e 2 – 2). FIT Boys bleef het eigen spel spelen en voetbalde nadrukkelijk naar voren en kansen kwamen er ook. Het was Stefan Eefting die in de 78e minuut de 3 – 2 maakte en dat was op dat moment wel de terechte voorsprong. Na geklungel achterin bij Borger, kwam de bal voor de voeten van Mark Seubring. De keeper was uit positie en dus het doel leeg. Mark schoot de bal van net buiten de zestien beheerst binnen (85e 4 – 2). De wedstrijd eindigde echter met en zeer vervelend incident. Bij een duel tussen twee spelers kwam Borger-speler Matthijs Brink dusdanig ongelukkig neer dat hij een bovenarmbreuk opliep. Hij is vanuit Beilen naar het ziekenhuis in Emmen vervoerd. Matthijs, FIT Boys wenst je alle sterkte en succes met je herstel!

Woensdagavond om 19:30 uur speelt FIT Boys het restant van de gestaakte wedstrijd Hollandscheveld – FIT Boys (stand 1 – 1). Zaterdag 18 januari om 14:30 uur oefent de ploeg uit tegen Vitesse’63 en zaterdag 25 januari speelt het al weer de 1e wedstrijden van de 2e seizoenshelft om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-west tegen ZZVV.

Opstelling FIT Boys: Peterjan Oosting, Jako van Faassen, Elwin Dam (45e Gerald Haandrikman), Bart van der West (45e Arjan Keijzer, Lars de Boer, Matthijs Bonnen, Julian Boom, Ruud Seubring (70e Bart van der West), Jonathan Schans (65e Stefan Eefting), Jos Gerding en Stefan Eefting (45e Mark Seubring).