FIT Boys wint oefenwedstrijd van Nw Balinge

26 januari 2019

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van jarige trainer/coach Joop van Dalfsen (gefeliciteerd!) speelde op het kunstgras van Witteveen een oefenwedstrijd tegen Nieuwe Balinge. Lang leek het kunstgras in Beilen niet bespeelbaar door sneeuw en het kunstgras in Witteveen was woensdag al sneeuwvrij gemaakt. Donderdag werd besloten in Witteveen te voetballen en organisator Witteveen en tegenstander Nieuw Balinge werden geïnformeerd. Achteraf kun je de welbekende ‘koe in de kont kijken’ en had er door het verdwijnen van de sneeuw in de nacht van vrijdag op zaterdag probleemloos op het eigen kunstgras gespeeld kunnen worden. De wedstrijd was alleen de 1e helft enigszins spannend, de tweede helft meer eenzijdig. FIT Boys was een maatje te groot voor Nieuw Balinge en won met 5 – 1. Doelpuntenmakers waren Matthijs Boer (14e 1 – 0), Bart van der West (38e 2 – 1), Matthijs Bonnen (42e 3 – 1), Stefan Eefting (50e 4 – 1) en Jonathan Schans (52e 5 – 1). Circus Faastini kwam ook nog voorbij in de 1e helft toen Dirk van Faassen op de achterlijn van Nieuw Balinge de tegenstander op fabelachtige manier passeerde.

Opstelling FIT Boys 1e helft: Peter Jan Oosting, Dirk van Faassen, Tim Seubring, Wilko Stevens, Matthijs Bonnen, Matthijs Boer, Elwin Dam, Bart van der West, Jako van Faassen, Stefan Eefting, Jonathan Schans.

De eerste helft wisselde FIT Boys goede fases af met mindere. Zo kwam ook Nieuw Balinge aan voetballen toe. Binnen het kwartier werd het 1 – 0 door Matthijs Boer. Maar halverwege de 1e helft kwam Nieuw Balinge toch langszij (1 – 1). Hier zat een geur van buitenspel aan, maar de goede leidende scheidsrechter Douwe Visser nam het vlagsignaal van assistent-scheidsrechter Peter Doornbos niet over. Nog voor de rust besliste FIT Boys de wedstrijd. Eerst van het Bart van der West (of was het Ed?) die via een tegenstander vanaf de rand zestien scoorde (2 – 1). Even later combineerden Matthijs Boer en Jako van Faassen op links prima en leverde Matthijs een voorzet op maat af op de volledige vrijstaande linksback Matthijs Bonnen die simpel binnen kon schuiven (3 – 1). Dat was ook de ruststand.

Opstelling FIT Boys 2e helft: Peter Jan Oosting, Lars de Boer, Bart van der West, Wilko Stevens, Renaldo Boom, Julian Boom, Elwin Dam, Kevin Kooistra (85 Dirk van Faassen), Mark Visser, Stefan Eefting (80 Jako van Faassen), Jonathan Schans.

De tweede helft vloeiden de krachten weg bij Nieuw Balinge, helemaal toen Stefan Eefting in de 50e minuut al de 4 – 1 scoorde en Jonathan Schans 2 minuten later de 5 – 1. Vanaf dat moment was het nagenoeg eenrichtingsverkeer en had FIT Boys-keeper Peter Jan Oosting weinig tot niets te doen. De score had nog hoger op kunnen lopen, maar de scherpte was er ook wel vanaf aan FIT Boys-zijde. Nieuw Balinge parkeerde de bus en FIT Boys vond het wel welletjes. Toen Douwe Visser af floot konden de spelers en staf er één drinken op de verjaardag van trainer/coach Joop van Dalfsen.

Volgende week zaterdag 2 februari speelt FIT Boys om 14:30 uur thuis (op echt of op kunstgras?) tegen Hardenberg’85 op Sportpark Noord-West. De wedstrijd staat onder leiding van J. Boers.