FIT Boys 1 wint op karakter van ZZVV

14 februari 2015

Deze zaterdagmiddag speelde de Raven Advies-equipe uit tegen de nummer 2 ZZVV 1. Op voorhand een lastige klus omdat de ploeg uit Zuidwolde al heel wat meer punten heeft en voor de ploeg van trainer/coach Ronald Bosma altijd lastig te bespelen is. Ook deze zaterdagmiddag was ZZVV de betere ploeg met meer balbezit, maar daar zette FIT Boys een hoop strijd en inzet tegenover. Omdat centrale verdedigers Tim Seubring en Gerald Haandrikman niet fit waren, zette Ronald Bosma Wilko Stevens en Elwin Dam centraal achterin. En dat pakte wonderwel goed uit, ook al omdat Ruud Seubring op het vier mans middenveld vlak voor de verdediging speelde. In een 4-4-2 opstelling werd ZZVV prima partij gegeven. De eerste helft was het even aftasten, pakte eerste FIT Boys het initiatief en in het verloop van de 1e helft ZZVV. Er waren kleine kansen over en weer, maar de 0 – 0 bleef op het scorebord staan tot aan de rust, al hadden beide ploegen nog een 100% kans om te scoren. Door balverlies achterin bij ZZVV kwam Jos Gerding in balbezit, maar zijn inzet kon gekeerd worden door de snel uitgekomen ZZVV-goalie. Aan de andere kant moet keeper Joost van het Reve gestrekt naar de hoek om een volley van een ZZVV-speler uit de benedenhoek te tikken. Erg vervelend was nog wel het uitvallen van Rick Koops, die tegen Wilko Stevens opliep. De eerste diagnose leek op zwaar verrekte schouderbanden. Maandag moet Rick naar het ziekenhuis voor foto’s. Beterschap Rick!

De 2e helft bleef ZZVV de betere partij met meer balbezit, maar de ploeg was wat mat en combineerde tot de zestien maar creëerde amper kansen. Toch kwam ZZVV in de 57e minuut op 1 – 0 (Joël Huiskes). Zijn vrije bal werd door de muur van richting veranderd en dat maakt keeper Joost van het Reve kansloos. Even een tegenvaller voor FIT Boys. Het veranderde niets aan het spelbeeld. ZZVV had meer balbezit en FIT Boys loerde op snelle uitvallen. In de 72e minuut kreeg de Raven Advies-equipe een corner. Matthijs Bonnen bracht de bal voor het doel en Jos Gerding schoot met binnenkant voet beheerst raak (1 – 1). Nog geen 10 minuten later was het weer raak. Leon Timmerman bracht de bal voor het doel en Mark Seubring kopte uiterst knap tegendraads raak (1 – 2). ZZVV bleef volharden in het hebben van balbezit zonder echte kansen te creëren en zo kon FIT Boys de overwinning makkelijk over de eindstreep spelen. Trainer Ronald Bosma was na afloop in zijn nopjes: “Een uiterst knappe en nuttige overwinning op karakter. Met een wat gewijzigde opstelling, dat wel. Maar dit geeft de burger moed.”

Volgende week speelt FIT Boys om 14:30 uur op sportpark Noord-West tegen Vitesse’63.