Jong FIT Boys wint in de beker van Fc Assen

13 september 2020

De Auto Beilen-/DS Reclame/-Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halming ging voor de laatste bekerwedstrijd in Assen op bezoek bij Fc Assen. Door behoorlijk wat blessures en niet fitte spelers moest Otto een beroep doen op 3 JO19-spelers. Na de wedstrijd was de conclusie helder, er zit veel talent aan te komen uit de jeugd van FIT Boys JO19-spelers. FIT Boys startte met een elftal met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar. De eerste helft was het zoeken in deze ongewone samenstelling met JO19-spelers Jelmer van Dijk centraal op het middenveld en David Götz linkshalf, maar kwam FIT Boys in de 10e minuut door Daniël van der West op 0 – 1. Lang kon de ploeg daar niet van genieten, een minuut later was het al weer 1 – 1 door onoplettendheid achterin. In de loop van de 1e helft kwam de organisatie beter in het veld te staan en kon FIT Boys ook vooruit voetballen. Er kwamen ook mogelijkheden, maar gebrek aan scherpte zorgden er voor dat dit geen kansen werden. Ook Fc Assen had mogelijkheden, maar Niels van der West stond weer uitstekend te keepen. Zo gingen de ploegen rusten met een 1 – 1 stand.

In de 2e helft kwam Julian Boom David Götz vervangen. De ervaren Julian zorgde voor power en voetballend vermogen op het middenveld en FIT Boys creëerde een licht overwicht, maar kwam niet verder dan mogelijkheden. Fc Assen bleef ook goed meedoen, maar zag rappe voorhoedespeler Christiaan Trijbels (oud FIT Boys) aan de ketting liggen bij de nog rappere FIT Boys-verdediger Thijs Oosting. In de laatste fase van de 2e helft kwam JO19-speler Lars Hilberts Jelmer van Dijk nog vervangen en Lars had een goede invalbeurt. Bij een prima aanval werd Lars diep gestuurd en had oog voor de meegelopen Stefan Eefting. Hij gaf voor, maar de bal was iets te traag en zo kon Stefan net niet scoren. Fc Assen probeerde uit een doeltrap achterin op te bouwen, maar een FIT Boys-aanvaller pikte de bal van zijn voet, bediende Daniël van der West op maat en hij maakte zijn 2e, de 1 – 2 en wat na later bleek de winnende. Fc Assen drong nog aan, ging één-op-één spelen maar kreeg geen kansen meer. Zo nam FIT Boys de overwinning mee naar Beilen.

FIT Boys moet klaar zijn voor de competitie, maar zal moeten zorgen dat de ziekenboeg wel leger wordt. Het treedt komende zaterdag 19 september thuis op Sportpark Noord-West aan tegen OZC Ommen. De wedstrijd start om 14:30 uur en de scheidsrechter is Bas Nigro.