Kraker in kelder 3e klasse D eindigt in mineur voor FIT Boys

3 april 2022

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh ging deze koude en soms winterse zaterdagmiddag op bezoek bij SVN’69. De nummer 13 tegen de nummer 14 en de wedstrijd om de laatste plaats. RTV Drenthe (Onze Club) kwam op deze topper af, maar het zal zoeken zijn naar hoogtepunten voor de samenvatting. Beide ploegen lieten zien waarom ze staan waar ze staan in de stand. Het was bij tijd en wijle van een bedroevend niveau en scheidsrechter Koper paste zich moeiteloos aan aan dit niveau, met name het laatste half uur. FIT Boys kreeg amper kansen en scoren lijkt haast onmogelijk voor de ploeg, het laatste competitiedoelpunt dateert van 20 november 2021 14:31 uur. Toen maakte Jelmer van Dijk de 1 – 0 tegen Vitesse’63 (eindstand 1 – 4). En als je niet scoort, kun je niet winnen. En deze middag scoorde SVN’69 wel en ging met de 3 punten aan de haal.

De eerste helft trok SVN’69 zich bij balverlies massaal terug en FIT Boys stond iets hoger bij balverlies om wel druk op de opbouw van SVN’69 te zetten. Toch verloor het over het hele veld te veel duels en pakte het amper de 2e bal. En op het middenveld werd er door verkeerde keuzes en risico nemen te veel balverlies geleden en daarmee hielp FIT Boys SV’69 in het zadel. Zo ook in de 23e minuut. Bij een spelhervatting stonden twee spelers van SVN’69 ongedekt en één daarvan scoorde van dichtbij via de onderkant lat (1 – 0). In het verloop van de 1e helft was het vooral van beide kanten een foutenfestival, waarbij FIT Boys wel aanvallende intenties op de mat legde. Bij één van deze aanvallen ging linksback Thijs Oosting mee naar voren en bij een duel viel de wat lijvige SVN’69-speler op zijn enkel die dubbelklapte. Hij ging er geblesseerd af (werd vervangen door Corné van den Berg) en werd naar de huisartsenpost in Assen gebracht. Die deden niks en verzorgster Ria de Vries vermoed dat beide banden beschadigd zijn. Daarmee komt het ziekenboegaantal op 3 en sluit Thijs zich aan bij Stefan Eefting en Julian Boom. En met de 1 – 0 stand gingen beide ploegen de rust in.

Na de rust kwam Ivo van Ewijk in het veld voor Jelmer van Dijk. FIT Boys probeerde meer naar voren te spelen, maar bleef grossieren in te veel balverlies en verkeerde keuzes. Er kwam één grote kans. Ivo van Ewijk, pijlsnel, was op links zijn back te snel af. Er volgde ook een voorzet en deze kwam bij de tweede paal bij spits Daniël van der West. Hij hoefde alleen zijn voet tegen de bal te zetten op 8 meter van het doel, maar kwam met zijn passen niet uit en de bal rolde voorlangs. De ultieme kans op 1 – 0, maar scoren…. Dat wil maar niet lukken voor de ploeg uit Beilen. Scheidsrechter Koper die een prima eerste uur floot ging langzaamaan toch mee in het niveau van beide teams en mistte hier en daar wat overtreding op FIT Boys-spelers. Zo ook in de 89e minuut toen voorstopper Lars de Boer een elleboog in zijn gezicht kreeg. Scheidsrechter Koper floot, maar dit hoorde Lars niet en hij zette een tackel in op de spits die de bal net gespeeld had. Lars raakte de verdediger en enkele seconden later zag hij de rode kaart voor zijn neus. Een domme actie van Lars, maar wat er aan vooraf ging was de aanleiding. Scheidsrechter Koper was na afloop eerlijk: “Als zondagavond uit de beelden blijkt dat er wel sprake was van een elleboog die ik op dat moment niet zag, dan geef ik mijn fout direct toe.” Maar FIT Boys verloor natuurlijk niet door beslissingen van de scheidsrechter, het creëerde echt te weinig. Als je in 90 minuten misschien 2 tot 3 echte kansen kunt creëren is dat te weinig en zonder te scoren kun je niet winnen. De rode lantaarn blijft in het bezit van FIT Boys, dat nog vol aan de bak zal moeten om rechtstreekse degradatie te voorkomen. In Nijeveen was er sprake van een klein feestje, want zij pakten de eerste 3 punten van het seizoen en verdubbelden hun puntenaantal.

Volgende week zaterdag 9 april speelt FIT Boys om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen Lutten. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Gert-Jan Lania.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Arjan Keizer, Matthijs Bonnen, Lars de Boer, Thijs Oosting (42e Corné van den Berg), Martijn de Vries, Jako van Faassen, Mike Jonink, Jelmer van Dijk (45e Ivo van Ewijk), Daniël van der West (60e Gerald Haandrikman), Lars Hilberts.