Nacompetitie: FIT Boys – Aduard 2000

20 mei 2016
de Webmaster

“Wie had dat gedacht. Van 4 uit 8 naar niemand die meer om FIT Boys lacht.” Wie na 8 wedstrijden had gezegd dat de Raven Advies-equipe de nacompetitie zou halen, werd voor gek verklaard. In 8 wedstrijden wist de ploeg van trainer/coach Ronald Bosma 4 keer gelijk te spelen. Langzaam aan kroop FIT Boys uit het dal en ondanks de nodige blessures maar met jong talent uit FIT Boys 2 en de A- en B-junioren, begon FIT Boys de stijgende lijn in te zetten. En dat resulteerde in het winnen van de 2e periode en ook prima resultaten in de 3e periode. “Waar zou FIT Boys geĆ«indigd zijn als ze direct goed aan de competitie waren begonnen?” We zullen het nooit weten. Wat we wel weten is dat FIT Boys de kans krijgt om via de nacompetitie toch promotie af te dwingen naar de 2e klasse.

Aduard 2000
En die nacompetitie begint zaterdag 21 mei om 14:30 uur op het eigen sportpark Noord-West tegen Aduard 2000 uit de 3e klasse C. Zij namen de 3e periode over van Pelikaan S. Aduard 2000 eindigde op de 6e plaats en haalde in de eerste 2 periodes (17 wedstrijden) slechts 14 punten. In de 3e periode werden 22 punten uit 9 wedstrijden binnengehaald. Dus ook Aduard 2000 lijkt, net als FIT Boys, een slowstarter maar wel op het juiste moment in vorm. Aduard scoorde dit seizoen 39 keer en kreeg er 46 tegen. Er werd vaak met minimaal verschil gewonnen, maar wel eens dik verloren. Remco van Merode schoot er 15 in en is daarmee clubtopscoorder.

FIT Boys
FIT Boys haalde zoals gezegd 4 punten uit de eerste 8 wedstrijden en stond op een degradatieplaats. Maar toen kwam de ommekeer ondanks de blessures van enkele basispelers waaronder Jos Gerding, Elwin Dam en Tim Seubring. Trainer/coach Ronald Bosma moest spelers uit het 2e en jeugd inpassen. Arjan Keijzer kwam over uit het 2e en speelde op de backpositie met verve. Op het middenveld speelde Dirk van Faassen uit de A1 vaak prima mee en voorin mocht youngster Stefan Eefting (B-junior) vaak invallen. En het ging draaien en FIT Boys pakte op overtuigende wijze de 2e periode en won van de top 3 van de 3e klasse D op overtuigende wijze. Ook de 3e periode werd de goede lijn doorgetrokken. FIT Boys scoorde 54 keer maar kreeg er ook 49 tegen. Topscoorder werd Jos Gerding met 8 doelpunten en dat terwijl hij een groot deel van de competitie geblesseerd was. Het trio voorin, Leon Timmerman, Dirk Jan Smelt en Rick Koops, schoten er samen 19 in en zorgden voor veel dreiging.

Mocht het lukken om Aduard 2000 in deze tweeluik te verslaan, dan zal er in een poule van 3 gespeeld worden:
1. ZFC Zuidlaren
2. winnaar Fit Boys – Aduard 2000
3. winnaar Loppersum – Elim

Wedstrijdschema:
a) 28 mei: 2 tegen 3
b) 31 mei: 1 tegen verliezer wedstrijd a (tussen 2 en 3)
c) 4 juni: winnaar wedstrijd a tegen 1
(als wedstrijd a in een gelijkspel eindigt wordt nummer 3 aangewezen als winnaar)

De winnaars van deze 2e ronde plaatsen zich voor de 2e klasse. gespeeld worden. Nog een lange weg te gaan dus.