Otto Halmingh nieuwe hoofdtrainer seizoen 2020-2021

10 januari 2020
de Webmaster

(Foto: RTV1, Bert Jan Brinkman)

Toen duidelijk werd dat de huidige trainer van FIT Boys 1, Joop van Dalfsen, niet zou verlengen, is de Technische Commissie naarstig op zoek gegaan naar een opvolger. Op de vacature kwamen diverse reacties van enkele goede kandidaten. Na diverse gesprekken kwam de Technische Commissie samen met de spelersraad van het 1e bij Otto Halmingh uit en hij kwam er met het bestuur van FIT Boys afgelopen woensdag 8 januari ook uit. Woensdag 22 januari zal Otto een √©√©njarig contract ondertekenen dat hem voor het seizoen 2020-2021 verbindt aan FIT Boys. Otto heeft er erg veel zin in en FIT Boys is blij met zo’n ervaren trainer.

De aanleiding om te solliciteren was een droevige, maar met toch een kleine glimlach. Toen Otto zijn vrouw overleed, stuurde FIT Boys een condoleancekaart (daar was toenmalig leider Martin Datema verantwoordelijk voor). Dat was Otto zeker nog niet vergeten en toen hij de vacature van FIT Boys voorbij zag komen, hoefde hij niet lang na te denken. Mooi was dan ook de ontmoeting tussen Otto en oud-leider Martin afgelopen woensdag en ook nu kwam het bewuste kaartje ter sprake.

Otto Halmingh heeft zijn sporen als voetballer en ook als trainer zeker al verdiend. In zijn periode als voetballer begon hij in de jeugd van Valthermond en maakte in de C-junioren de overstap naar Musselkanaal. Tussen 1980 en 1983 speelde Otto bij Fc Groningen en kwam tot een aantal wedstrijden in de Ere Divisie. Daarna speelde hij in de hoofdklasse bij Germanicus, WKE en SVBO en als laatste nog bij Musselkanaal (2e en 3e klasse). Als trainer heeft hij gewerkt bij BVO Emmen (A- en B-jeugd), Bargeres (4e klasse), Sellingen (3e en 4e klasse), Gasselternijveen (4e klasse), SVBO (HJO), Klazienaveen (3e en 4e klasse), Hollandscheveld (3e klasse), Noordscheschut (2e klasse), Zuidlaren (2e klasse) en SJS (4e klasse).

FIT Boys en Otto Halmingh zien uit naar een goede en succesvolle samenwerking.