Super Paasweekend FIT Boys 1, twee maal winst

28 maart 2016
de Webmaster

(Foto’s: Harmen Oldersma)

Zaterdag versloeg de Raven Advies-equipe nog laagvlieger SVN’69 door na een 0 – 1 achterstand door tweemaal Matthijs Bonnen met 2 – 1 te winnen. Paasmaandag ontving de ploeg van trainer/coach Ronald Bosma nummer 2 ONR thuis op Sportpark Noord-West. ONR kon bij winst de koppositie overnemen van Tonego, maar liet zich de paaseieren kinderlijk eenvoudig uit de paasmand pikken. ONR liet geen moment zien een topploeg in de 3e klasse D te zijn die meespeelt om het kampioenschap. Over de hele wedstrijd had ONR drie goede (kop)kansen die of naast gingen of die werden gekeerd door keeper Peter Jan Oosting. FIT Boys deed het zonder basisspelers Tim Seubring, Ruud Seubring, Elwin Dam en Jos Gerding (allen geblesseerd), maar had in Gerald Haandrikman en Arjan Keijzer achterin prima stand-ins. A-junioren Dirk van Faassen had andermaal een basisplaats. FIT Boys had een vliegende start doordat Dirk Jan Smelt al naar 3 minuten de 1 – 0 maakte. Het midden gedeelte van de 1e helft was voor FIT Boys dat met combinatievoetbal eenvoudig overeind bleef tegen ONR en kleine kansjes had op meer. De laatste fase van de 1e helft was voor ONR, dat aandrong en zoals gezegd twee kopkansen had op de gelijkmaker. Beide mogelijkheden verdwenen voor FIT Boys langs de goede kant van de paal. Zo gingen beide ploegen met een 1 – 0 voorsprong voor FIT Boys aan de thee. Rick Oosterhuis bleef achter in de kleedkamer en werd vervangen door Thijs Oosting.

De 2e helft was er een status quo en speelden beide teams kick and rush voetbal waarbij heel wat ballen door de wind over de zijlijn waaiden. FIT Boys hield eenvoudig stand omdat ONR bleef volharden in de lange bal in plaats van combinatievoetbal te spelen. ONR moest meer naar voren gaan spelen, waardoor FIT Boys voorin ruimte kreeg en de snelle spitsen Rick Koops, Leon Timmerman en Dirk Jan Smelt steeds druk op de ONR-verdediging hielden. Toch bleef de verlossende 2 – 0 uit en bleef het geloof in een beter resultaat bestaan bij ONR. ONR wisselde aanvallend en ook FIT Boys bracht de laatste wissels in. Eerst wisselde Ronald Bosma de moegestreden Julian Boom voor Martijn Bakker. Even later ging Dirk Jan Smelt naar de kant en kwam B-junior Stefan Eefting binnen de lijnen. Dit bleek een gouden wissel. Bij zijn eerste balcontact deed Stefan bijna alles goed. Brutaal zocht hij zijn man op, raakte de bal eerst kwijt maar veroverde deze goed terug. Hij kwam de zestien in en legde perfect breed op de volledig vrijstaande Leon Timmerman. Leon nam aan en plaatste de bal in de hoek. Via de paal en een ONR-verdediger verdween de bal in het doel. Zo was de wedstrijd 5 minuten voor tijd gespeeld (2 – 0). Het Paastoetje moest nog komen. In de 90ste minuut kreeg FIT Boys weer een kans. In eerste instantie werd de inzet gekeerd, maar de bal kwam hoog op de 5 meter en Stefan Eefting stond op de juiste plaats. Hij kopte via de binnenkant van de paal raak (3 – 0) en was het middelpunt van een FIT Boys-feestje. Direct daarna floot scheidsrechter Karacaoglan af en ontstond er een groot Groen-Geel feest op het hoofdveld van Sportpark Noord-West.

FIT Boys is bezig met een uiterst knappe opmars. Uit de laatste 8 wedstrijden werden 16 punten gehaald en werd gewonnen van de top 3. De beloning is een knappe 4e plek kort achter de top 3 Tonego, ONR en Elim en de 2e periode zit in de pocket. Waar was dit seizoen geëindigd als de ploeg direct deze prestatiecurve had neer kunnen zetten? Dat zullen we nooit weten.

Wat we wel weten is dat FIT Boys 2 april om 14:30 uur nummer 13 Vitesse’63 op Sportpark Noord-West zal ontvangen.

Opstelling FIT Boys: Peter Jan Oosting, Arjan Keijzer, Wilko Stevens, Gerald Haandrikman, Rick Oosterhuis (45 Thijs Oosting), Dirk van Faassen, Julian Boom (75 Martijn Bakker), Matthijs Bonnen, Dirk Jan Smelt (85 Stefan Eefting), Leon Timmerman, Rick Koops.