2e verliest, JO19 en 3e winnen, 4e speelt gelijk

12 november 2016

FIT Boys JO19 speelde thuis tegen LTC JO19-2D en won met 4 – 0 op een iet wat bevroren onderlaag. Maar hier ging de wedstrijd gewoon door. In Pesse (ook gewoon gras) en Hoogeveen (kunstgras) werden door de vorst al wedstrijden afgelast. Op Sportpark Noord-West ging alles door!

FIT Boys 2 moest deze middag op bezoek in Emmen bij DZOH 4. De Machinefabriek Boerhof- en Van de Velde-equipe verloor met 3 – 1. Het 2e staat 5e in de stand.

FIT Boys 3 had thuis een makkelijke middag tegen Angelslo 4. De Bosman Watermanagement Noord-equipe won met 7 – 0. Bij rust was het al 4 – 0. De ploeg staat keurige 2e.

FIT Boys 4 speelde vorige week thuis tegen Potetos 5 (2 – 2). Nu ging het op bezoek bij Potetos 4. Met 10 eigen spelers en 4 gastspelers (Harold Woltinge, Johannes de Boer, Ronald Nijwening en Maurits Beuling) kwam de ploeg aan op sportpark Het Noorden in Groningen. Het begin van de 1e helft had FIT Boys een ligt veldoverwicht, maar kreeg geen echte kansen. Halverwege de tweede helft kreeg Potetos iets te veel ruimte en werden hun spitsen aan het werk gezet. Kort na de 1 – 0, voorzet vanaf de achterlijn ingetikt bij de 1e paal, viel ook de 2 – 0, voorzet van links met teen ingetikt door spits. Dat was ook de ruststand. Na de rust was FIT Boys rustiger in balbezit en had ook langer balbezit. Het had meer geduld en kreeg nu ook mogelijkheden en kansen. Aan de andere kant was het achterin alle zeilen bijzetten om de Potetos-spitsen van scoren af te houden. De verdediging stond goed en keeper Jan van Veen redde een aantal malen uitstekend. Aan de andere kant viel de 2 – 1 en begon FIT Boys te geloven in de gelijkmaker. Daar was wel de hulp van de uitstekend leidende Potetos-scheidsrechter voor nodig. Na een handsbal in de zestien wees hij resoluut naar de stip. Het was misschien ook wel een optelsom, want de eigen scheids was het commentaar van met name de Poteto-spits goed beu. Harry Woltinge nam plaats achter de bal en faalde niet (2 – 2). In het laatste kwartier kon het alle kanten op. Beide teams speelden om te winnen en beide kregen ook kansen. Maar er werd niet meer gescoord en zo pakte FIT Boys, na een 2 – 0 achterstand, knap een punt bij nummer 2 Potetos 4.