1e competitieronde FIT Boys & ST Beilen/FIT Boys 7×7

15 september 2017
de Webmaster

Deze vrijdagavond mochten de vier 7×7 teams van FIT Boys & ST Beilen/FIT Boys weer in de wei.

ST Beilen/FIT Boys VR3 gingen op bezoek bij SGO in Grolloo. Rolder Boys was er niet die avond. Daarom maar twee uitslagen:
ST Beilen/FIT Boys VR3 – Witteveense Boys VR2 0 – 1
SGO VR1 – ST Beilen/FIT Boys VR3 3 – 1

FIT Boys 35+1 reisde af naar Bovensmilde en speelde tegen BSVV en HHCombi. vv Beilen is uit de competitie gehaald/gestapt. Net als in het professionele voetbal (dames Denemarken) ging het bij Beilen 35+1 om de pegels. De uitslagen:
FIT Boys 35+1 – BSVV 35+1 1 – 2
HHCombi 35+1 – FIT Boys 35+1 3 – 1

FIT Boys 35+2 ging op bezoek bij ACV in Assen. De uitslagen:
FIT Boys 35+2 – Beilen 35+2 0 – 3
ACV 35+1 – FIT Boys 35+2 3 – 0
FIT Boys 35+2 – VKW 35+1 2 – 1

FIT Boys 45+1 ging met een gehavende selectie naar Witteveen om op het kunstgras van Witteveense Boys te spelen. De ziekenboeg/afwezigenlijst was enorm: Carl Drenth (rug), Rolf Beuving (knie), Hein Hepping (longen), Douwe Visser (spit), Aard Zuring (ziek), Gert Oostenbrink (onderrug, lies) en Hessel Wiersma (werken). Gelukkig waren reserves/oproepkrachten Hans Leegstra en Wim Stevens bereid mee te spelen en zo ging 45+1 met 10 man op pad.

Vooraf in de kleedkamer werd het systeem besproken door het team en de begeleiding, het kerstboomsysteem (1-3-2-1). De eerste wedstrijd tegen Witteveense Boys lagen er kansen om te winnen, maar de bal wilde er niet in. Witteveense Boys had ook nog één levensgrote kans. Keeper Maurits Beuling stond 20 meter voor zijn doel bij een FIT Boys-aanval. Dit zag de spits en met een prachtige boog verschalkte hij Maurits. De enige hoop van Maurits was dat de bal door het kunstgras hoog zou opstuiteren en over het doel zou verdwijnen. Dat gebeurde niet, de bal raakte de lat en Maurits kon de bal eenvoudig opvangen. Geluk! Het bleef 0 – 0.

De tweede wedstrijd speelden we tegen een erg goed VKW. Terugzakken bij balverlies was het devies en op de counter spelen. Dit lukte uitstekend en bij een schaarse aanval schoot Gerard Schans knap raak (0 – 1). VKW drong aan en FIT Boys leek de voorsprong vast te kunnen houden. Toch ging het vlak voor tijd nog mis. VKW scoorde toch wel terecht de 1 – 1, al had Marcel de Bruijn vlak daarvoor nog ene 100%-kans op de 0 – 2. Hij wilde alleen voor de keeper de bal door zijn benen spelen, maar dit mislukte. 1 – 1 was dus de eindstand.

Daarna volgde een wedstrijd tegen het sterke LEO. Ook nu verdedigde de ploeg heel sterk en in de omschakeling kwamen er ook nog kleine kansjes. De bal wilde er aan beide kanten niet in. Eindstand 0 – 0.

Na een half uur rust werd de laatste wedstrijd tegen buurman vv Beilen gespeeld. Ook een sterke ploeg en ook nu werd de verdedigende tactiek van stal gehaald. Ongelukkig kwam de ploeg al snel op 0 – 1. Beilen-speler Hans Doldersum schoot op de paal, maar de bal verdween via de rug van de duikende keeper Maurits in het doel. Eigen doelpunt en 0 – 1. Echte kansen kwamen er niet meer en zware tegenvaller was het uitvallen van Gerard Schans met een hamstring blessure. FIT Boys kon geen vuist maken en Beilen scoorde ook nog de 0 – 2. Dit was een terechte uitslag, de spirit was er na een half uur stilzitten een beetje uit. Toch 3 punten uit 4 wedstrijden.

Uiteraard werd de 3e helft wel gewonnen in de kantine van Witteveen en bij sponsor Restaurant Pala’s. Ferat, bedankt voor de gastvrijheid en de hapjes! TOP!