FIT Boys en ST Beilen/FIT Boys 7×7 teams in actie

28 oktober 2016
de Webmaster

De 4 7×7-teams van FIT Boys en ST Beilen/FIT Boys kwamen vrijdagavond in actie. FIT Boys 35+ 2 en ST Beilen/FIT Boys VR3 7×7 speelden thuis op sportpark Noord-West, 35+ 1 ging naar Westerbork en 45+ 1 speelde in Zweeloo.

De dames van ST Beilen/FIT Boys VR3 7×7 zitten in een competitie met Fc Assen VR1 en Haulerwijk VR2. De gehele competitie hebben de dames van leidster Janny Romeijn en trainster Moniek Brink het meer dan goed gedaan en nooit met grote cijfers verloren. Zo ook deze avond niet. Tegen Fc Assen VR1 werd er met 1 – 2 verloren en van Haulerwijk VR2 met 0 – 1. ST Beilen/FIT Boys VR3 7×7 eindigde in de competitie als laatste, maar won deze avond ook weer de 3e helft glansrijk.

De heren van FIT Boys 35+ 2 speelden op het trainingsveld hun toernooiavond. De mannen van leider Jan Lindemulder werden ingedeeld in een competitie in de omgeving Hoogeveen, maar dat bleek een zeer sterke competitie te zijn. Tegenstanders Hoogeveen 35+ 1, Hollandscheveld 35+ 1 en VVAK 35+ 1 waren vaak net even beter. Zo ook deze avond, want er werd 3 keer verloren. Eerst van Hollandscheveld 35+ 1 met 0 – 5, toen van Hoogeveen 35+ 1 met 0 – 1 en van VVAK 35+ 1 met 2 – 6. FIT Boys 35+ 2 is wel 3e geëindigd in de competitie doordat het twee keer won van VVAK.

De heren van FIT Boys 35+ 1 gingen op pad naar Westerbork. Leider Elbert Nederhoed had de staf flink uitgebreid met geblesseerde spelers en zo kon hij rustig achterover leunen deze avond. 35+ 1 leverde een prima prestatie deze avond. Tegen Pesse 35+ 1 werd knap gelijkgespeeld (2 – 2), maar daarna volgde de verrassing. Koploper Rolder Boys 35+ 2 werd op een nederlaag getrakteerd en dat gebeurd ze niet zo vaak (1 – 0). De laatste wedstrijd tegen VKW 35+ 1 werd nipt verloren (0 – 1). Volgens de KNVB staat er 18 november nog 1 competitieronde op het programma in Pesse.

FIT Boys 45+ 1 ging op bezoek in Zweeloo. De mannen van leider Maurits Beuling hebben een goed gevulde ziekenboeg. Jan Schepel heeft een hersenschudding doordat hij een bal vol op zijn hoofd kreeg woensdag op de training. Sterkte Jan! Marcel de Bruijn is vrijdag voor de 2e keer gedotterd en er is weer een stent geplaatst. Naar omstandigheden gaat het goed. Jij ook Sterkte Marcel! Rolf en Gert zaten ook in de lappenmand, JB had een familieverplichting en Hans moest werken. De eerste wedstrijd hield de ploeg de 0, maar scoorde het zelf ondanks diverse kansen ook niet. Zo bleef het tegen VKW 45+ 1 0 – 0. Ook de 2e wedstrijd tegen Borger 45+ 1 was FIT Boys 45+ 1 beter en kreeg het ook hele goede kansen, maar andermaal werd er niet gescoord. Ook deze wedstrijd bleef het 0 – 0. Keeper Maurits Beuling haalde er ook nog diverse ballen uit, anders had er ook zo maar verloren kunnen worden. De laatste wedstrijd tegen Sweel 45+ 1 werd de ban gebroken en gescoord. Het Was Douwe Visser die een frommelgoal via verdediger en keeper maakte (1 – 0). Even later zette Douwe een sliding in vlak bij het doel en raakte de Sweel-speler. Een terechte penalty, die keeper Maurits Beuling niet gezien heeft door zijn zeer hoge snelheid (1 – 1). Kort daarop ontstond er een botsing tussen twee FIT Boys-spelers die allebei voor de bal gingen. Een Sweel-speler stond er wel bij maar keek toe. Toch zag de Sweel-scheidsrechter hier een vrije bal in. Keeper Maurits Beuling zette professioneel een 3-mans muur neer en was deze nog aan het bouwen, toen hij riep: “Laat maar!” Zonder een teken of fluitje had Sweel de vrije bal al genomen en in de rechter lege hoek van het doel geplaatst (1 – 2). “Scheids, had je niet moeten fluiten?”, “Nee, het is een geldig doelpunt.”, “Oke, als je zo aan je doelpunten moet komen is het prima.” Ondanks een slotoffensief eindigde de wedstrijd in 1 – 2. Voor FIT Boys 45+ 1 was de eindstand 1 – 1 en dus ongeslagen deze avond. “Wat zijn we goed!” De scheidsrechter vertelde aan de bar: “Ik had het misschien achteraf anders moeten oplossen (over laten nemen), dan had ik minder gezeik gehad. Maar ja, aan de ene kant willen ze minder regels en aan de andere kant voor deze situatie wel regels.” Bedankt voor je eerlijkheid Sweel-scheids en bedankt voor het fluiten. Het team heeft er tijdens de 3e helft geen biertje minder om gedronken. Want de 3e helft werd weer met vlag en wimpel gewonnen! Toen de laatsten thuis waren, ook nadat ze de tas waren vergeten bij de kroeg en hadden opgehaald, was het allang zaterdag.