FIT Boys 4 komt op stoom

4 oktober 2014

De De Cerck-equipe is qua samenstelling dit seizoen wat veranderd en verjongd. Na een verliespartij en een gelijkspel werd er twee keer op rij gewonnen. Leiders Kees van Hoorn, Geert Smit en Hans Wilkens hebben de juiste formule gevonden en FIT Boys 4 speelt in een 4-4-2 opstelling gewoon erg goed. Door blessures en afzeggingen waren er drie gastspelers, te weten keeper Erik Bos, verdediger Arjen Keizer en aanvaller Lucas Ribberink. En die laatst zou na rust van zich doen spreken.

De De Cerck-equipe begon uiteraard weer met het beproefde concept en speelde de bal achterin rond en koos het juiste moment om het middenveld aan te spelen om zo een aanval op te zetten. SCN 3 bleek een zelfde soort spelletje te spelen en probeerde van achteruit ook te voetballen. Omdat in de eerste helft de 2 FIT Boys-spitsen verdedigend positioneel niet goed stonden, kon SCN ook blijven opbouwen. Het werd daardoor een wedstrijd die zich vooral op het middenveld afspeelde en er waren aan beide zijden kleine mogelijkheden, vooral afstandsschoten. Pas in de loop van de 1e helft trok FIT Boys het initiatief meer naar zich toe en ontstonden de eerste kansen. Rond de 20e minuut was het Harry Woltinge die kon aanleggen voor een schot en schoot raak (0 – 1). Een vroege wissel volgde omdat Maurits Beuling last van de lies kreeg mocht Marcel Oosting al invallen. Even later was het 0 – 2 door of Lucas Ribberink of Harry. Uit een corner kwam de bal voor de voeten van Lucas die inschoot. De bal werd achter de doellijn met de hand het veld weer ingeslagen, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Het was Harry die van dichtbij de bal nogmaals inschoot. Rust.

In de rust kwam Douwe Visser voor Hein Hepping, Harald Kamps voor Aard Zuring en Marcel de Bruijn voor Patrick de Vries. Direct na de rust was het Lucas Ribberink-time. Binnen 10 minuten scoorde Lucas 3 keer en tilde zo de stand naar 0 – 5 en was het verzet aan SCN-zijde gebroken. Keeper Erik Bos, die uitstekende keepte, had de 2e helft amper iets te doen. Het was goalgetter Marcel de Bruijn die zijn zelfvertrouwen en doelpuntenaantal mocht opkrikken. Een door SCN zelf achteruit gespeelde bal kwam voor de voeten van Marcel en hij scoorde in de korte hoek (0 – 6). Even later was de weer ingevallen Patrick de Vries, Marcel Oosting viel met een rugblessure uit (sterkte Marcel!), er op rechts van door en de SCN-keeper kwam zijn zestien uit. Patrick gaf een correcte schouderduw en schakelde zo de keeper uit en zag de vrijstaande Marcel de Bruijn niet over het hoofd. Met een gevoelige lob met effect verschalkte hij 2 spelers op de doellijn en maakte de 0 – 7. Gastspeler Arjen Keizer kwam ook nog alleen voor de keeper en daar waar hij zelf had moeten schieten, legde hij breed op Lucas die er net niet bij kon. Rond 16:00 uur floot de uitstekend leidende scheidsrechter van SCN voor het einde. Een prima overwinning van de De Cerck-equipe. Speciale dank gaat uit naar gastspelers Erik Bos, Arjen Keizer en Lucas Ribberink. Lucas gaf aan nog nooit een hattrick gescoorde te hebben. FIT Boys 4 maakte het graag medemogelijk. Op het terras van de FIT Boys-kantine was het “Wat zijn we goed!” niet van de lucht.

Volgende week speelt FIT Boys thuis om 14:30 uur tegen LTC 6.