FIT Boys jeugd maakt plezier in voorjaarszonnetje

12 maart 2016
de Webmaster

’s Ochtend rond 10:00 uur maakten 8-9 Bengels heel veel plezier op het trainingsveld van Sportpark Noord-West. Onder leiding van trainers Erik Weurding en Arjan Schepel (’s middags op de bank┬ábij FIT Boys 1) leren de jongens en meisjes van de FIT Boys Bengels de eerste fijne kneepjes van het voetbalvak. Wat een plezier spat van deze groep af. En daar doe je het als vereniging toch vooral voor.

Ook vroeg op de ochtend maakten FIT Boys F1 en Beilen F1 heel veel plezier in het heerlijke voorjaarszonnetje. Grappig om te zien is dat het ene seizoen FIT Boys de sterkere F1 heeft en het andere seizoen Beilen. Dit seizoen heeft Beilen de jonge F-talenten net iets meer op niveau en wonnen de buren daarom terecht met 1 – 5. FIT Boys loerde zoals PSV dat ook goed kan echt op de counter en omdat het lang 0 – 0 bleef, had de ploeg van trainer/coach Matthijs Bonnen (1e elftalspeler) en leider Martin Hoiting kansjes op de 1 – 0. Voor de rust werd het 0 – 1, maar na de rust scoorde FIT Boys knap de 1 – 1 maar Beilen daarna vlot de 1 – 2. Toch kwam FIT Boys er af en toe gevaarlijk uit en vergat Beilen te verdedigen. De 2 – 2 hing in de lucht, maar toen Beilen de 1 – 3 scoorde was de ban gebroken. Het werd uiteindelijk 1 – 5, maar ondanks de achterstand bleef FIT Boys F1 gewoon voetballen en speelde het om te scoren. Heerlijk om deze jongste jeugd zo enthousiast bezig te zien.

FIT Boys A1 ontving thuis ACV A3. Dit werd een kat en muis spel. Na amper 15 minuten was het al 3 – 0 en bij rust was het 5 – 0. Zouden de dubbele cijfers gehaald worden. Bij 6 – 0 stokte de FIT Boys-machine en leken de dubbele cijfers ver weg. Een kwartier voor tijd kwam de machine toch weer op gang en vlogen de ballen er als hete broodjes over de toonbank in. Eindstand werd uiteindelijk 11 – 0. Een makkelijke overwinning in een overigens heel sportieve wedstrijd. Er was over en weer veel respect, ondanks het klasseverschil. Klasse!

Rond 13:30 uur werden de zaalkampioenen van FIT Boys gehuldigd. FIT Boys C1, C2, D6, E2 en ST Beilen/FIT Boys MC1 werden terecht in het zonnetje gezet. Ze kregen uit handen van het Jeugdbestuur de kampioensmedailles en werden getrakteerd op patat en ranja. De jongste kampioenen liepen vooraf aan de wedstrijd FIT Boys 1 – SJS 1 nog een ereronde op het hoofdveld.