ST Beilen/FIT Boys MC1 verdient een punt

28 mei 2016

Zaterdag gingen de Piccola Roma-meiden van ST Beilen/FIT Boys MC1 op bezoek bij SVO BDE MC1. Het was benauwd weer en dus laste de scheidsrechter in beide helften een drinkpauze in. De eerste helft was ST Beilen/FIT Boys MC1 niet vooruit te branden. Lag het aan de warmte of aan de vrijdagavond in Afslag 30. Feit was dat SVO BDE MC1 op de helft van ST Beilen/FIT Boys MC1 speelde en de beste kansen kreeg. Toch haalde de ploeg met 0 – 0 de rust, ondanks ook twee opgelegde kansen voor Lotte Oosting (kopbal, maar buitenspel) en Kim Peters (alleen op de keeper af). Na de rust kwam ST Beilen/FIT Boys MC1 beter in het spel en voetbalde meer naar voren en leek nadrukkelijk op zoek te gaan naar de 0 – 1. Die viel niet, maar de 1 – 0 wel. Na een vrije bal aan de rechterkant bij SVO BDE MC1 was er even sprake van concentratieverlies achterin en glipte de SVO BDE-aanvalster er door en maakte alleen voor Anouk Bening geen fout. Toch veranderde er niets aan het spelbeeld. ST Beilen/FIT Boys viel aan en SVO BDE speelde meer op de counter met hun snelle spitsen. De terechte 1 – 1 viel dan ook en ST Beilen/FIT Boys zette aan om ook de 1 – 2 te maken. Kansen kwamen er ook zeker. Na een goede aanval via Bente gaf zij de bal perfect af aan Micky die net niet wist te scoren. Aan de andere kant bleef het oppassen voor de snelle aanvalsters van SVO BDE. Na een afgeslagen aanval schoof de ST Beilen/FIT Boys verdediging goed op richting middenlijn. Een SVO BDE-aanvalster bleef hangen achter de verdediging en bij een lange bal kwam zij in buitenspelpositie (3 meter!) in balbezit. Een terecht vlagsignaal volgde en de scheidsrechter kwam keurig verhaal halen. Een duidelijke en heldere uitleg volgde en de scheidsrechter liep naar het midden om naar wat ST Beilen/FIT Boys MC1 dacht een vrije bal te geven voor buitenspel. Hij liep door naar de grensrechter van SVO BDE omdat hij volgens eigen zeggen wat onzeker was en het doelpunt niet durfde af te keuren. Toen de SVO BDE-grensrechter ook aangaf dat hij vanaf zijn positie duidelijk gezien had dat het geen buitenspel was, keurde de scheidsrechter het doelpunt toch onterecht goed. Hij vond achteraf dat ook wel terecht omdat SVO BDE MC1 de betere kansen had gekregen en daarom wel terecht won. Teleurstelling aan ST Beilen/FIT Boys-zijde, de meiden voelden zich erg benadeeld, maar zetten toch nog één keer aan voor de gelijkmaker. Die kwam niet meer en zo bleven de punten in Emmen. Invalcoach Jan Kiers gaf de meiden na afloop in de kleedkamer een terecht compliment voor de 2e helft. Er was strijd en beleving en het gelijke spel (en misschien de winst) was zeker terecht geweest.

Op naar de laatste wedstrijd zaterdag 4 juni thuis tegen sv Pesse MC1 om 10:00 uur op Sportpark Noord-West en daarna allemaal gezellig naar de FIT Boys Familiedag (aanvang 12:00 uur).