Dames voetballegendes stoppen….

23 mei 2016
de Webmaster

Maar liefst 3 dames spelen woensdag hun laatste wedstrijd bij de dames van FIT Boys.

Martina Boer
Martina is al bijna 12 jaar lid en voetbalt dus al sinds haar tiende. Ze is een keepster in hart en nieren en staat haar mannetje in het doel. Ondanks haar kleine gestalte is zij moeilijk passeer baar, maar heeft ook andere kwaliteiten. Eén daarvan is fluiten en ook daar begon ze al jong mee. Martina heeft de keuze gemaakt om KNVB-scheidsrechter te worden en zal zich daar na dit seizoen vol overgave op storten. Met haar scheidrechtertalent samen met een portie doorzettingsvermogen kan zij de internationale top halen. Met Martina stopt een talentvolle keepster die jarenlang het doel van VR1 verdedigde. Maar misschien in de toekomst….

Leah Schans
Zij begon haar voetbalcarrière bij HHCombi in Hooghalen. Op 13 jarige leeftijd maakte zij de overstap naar FIT Boys en was in de MB1 en MA1 de sterke laatste man van het team. Vele kampioenschappen en Noord Nederlandse titels (in de zaal) later kwam zij dit seizoen in Vrouwen 1. Leah heeft de nodige talenten van vader Gerard mee gekregen, Gerard was jaren dé spits van FIT Boys 1. Ze gaat zich nu richten op de studie en heeft minder tijd voor voetbal. Jammer, want Leah is één van de jonge talenten waar de dames van ST Beilen/FIT Boys nog jaren op zouden kunnen bouwen. Wie weet zien we haar weer terug….

Melany de Vries
Ondanks haar jonge leeftijd (23 jaar) is zij binnen de meisjes- en damesafdeling van FIT Boys (nu ST Beilen/FIT Boys) al een legende. Op haar 6e begon zij met voetballen bij vv Beilen. Vanaf haar 12e voetbalt Melany de Vries bij FIT Boys, tot en met de B-junioren bij de jongens. En daar deed ze niet onder voor de jongens, want naast goed kunnen voetballen is haar fysiek ook uitstekend in orde. Neem daar haar doelgerichtheid bij en je zult begrijpen dat zij bij de jongens in de jeugd en later in de senioren de schrik van menig verdediging was en is. Bij de senioren werd ze tweemaal topscoorder van de vereniging. In het seizoen 2010-2011 scoorde ze 26 maal en in het seizoen 2015-2015 zelfs 38 maal! Maar het vrouwelijke doelpuntenkanon zal na woensdag 25 mei zwijgen…. Maar wie weet laad zij het kanon in de toekomst nogmaals….

Ook Dominique Verwayen stopt en gaat in de weekenden tijd besteden aan haar gezin. Wie weet zien we haar ooit nog weer terug bij de dames (ik hoop het….).

Woensdag 25 mei om 19:30 uur spelen Martina, Leah en Melany hun laatste wedstrijd (Dominique is niet aanwezig): ST Beilen/FIT Boys VR1 – SVBC VR1. Kom kijken en bezorg de dames een passend afscheid.