FIT Boys VR1 wint zeer overtuigend

2 mei 2015

(foto’s: Willeke de Boer en Harmen Oldersma)

De Fit Boys vrouwen hebben zaterdag op overtuigende wijze KZC aan de kant gezet. Na een 3-0 ruststand werd er uiteindelijk met 5-0 gewonnen. De doelpunten werden gemaakt door Melany de Vries (4x) en Sanne Kiers.

Onder prachtige omstandigheden werd er vanmiddag tegen KZC gevoetbald. KZC bezette voor aanvang de 6e plaats en in de wetenschap dat de heenwedstrijd in een nipte 2-1 overwinning was geƫindigd, zou het geen gemakkelijke middag worden. En hoewel een kampioenschap alleen in theorie nog mogelijk lijkt, zijn de vrouwen er wel op gebrand om die 2e plek binnen te slepen.

Dit bleek ook aan de start van de wedstrijd. Er werden diverse aanvallen op gezet, wat tot aardige mogelijkheden leidde. Het was echter een aanval uit het boekje van de trainer die tot de openingstreffer leidde. Astrid Snijder speelde direct spits Melany de Vries, die goed ruimte voor zichzelf maakte en de bal mooi in de verre linker bovenhoek schoot.

Hoewel Fit Boys duidelijk het overwicht had bleef het met de 1-0 tussenstand natuurlijk wel oppassen geblazen achterin. Een te zacht balletje terug of miscommunicatie kon zomaar tot een gelijkmaker leiden, maar het liep allemaal goed af. Het overwicht werd uiteindelijk ook uitgedrukt in doelpunten. Melany de Vries werd door het midden weggestuurd, schudde nog wat tegenstanders van zich af en maakte koeltjes ook de 2-0. Luttele minuten later maakt ze haar hattrick compleet door op aangeven van opnieuw Astrid Snijder haar 3e van de middag binnen te tikken.

Met de comfortabele voorsprong was het ook in de tweede helft prettig voetballen. Af en toe werden een aantal wat overmoedig, omdat ze ook graag wilden scoren. Maar op de momenten dat er weer verzorgd werd opgebouwd en gecombineerd kwamen de kansen weer vanzelf. Melany de Vries was deze middag lekker op dreef, ze maakte ook nog haar 4e van de middag.

Vermoeid door het warme weer werd het later in de tweede helft wat slordiger. Er werd sneller de lange bal gespeeld en voorin was het lastiger de bal vast te houden. Toch had Sanne Kiers nog een mooie kers op de taart in huis. Met een prachtig afstandsschot zorgde ze voor een mooi slotakkoord op deze mooie middag.

Volgende week staat er opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma. Dan komt NKVV/Germanicus op bezoek in Beilen, de ploeg die enkele weken geleden nog met 3-0 te sterk was voor de Beilenaren.