Meisjes- en vrouwenvoetbal, bij FIT Boys kan het!

23 februari 2015
de Webmaster

FIT Boys heeft op het gebied van damesvoetbal met de FIT Girls in de tachtiger jaren al een hele geschiedenis achter zich. Nu heeft FIT Boys een MA1 team (16-18, meisjes) en een VR1 team (18+, dames) met speelsters uit de gehele gemeente Midden-Drenthe. De MA1 speelt Hoofdklasse, het hoogste meisjesniveau. Dit team werd afgelopen seizoen kampioen op het veld en in de zaal en 2e in de zaal KNVB district Noord (Groningen, Friesland en Drenthe) en dit seizoen werd het team, nu als MA1, wederom 2e in de zaal KNVB district Noord. De VR1 speelt nu 4e klasse en draait bovenin mee en heeft enkele seizoenen geleden het kampioenschap en promotie naar de 3e klasse behaald.

FIT Boys heeft nu al ruim 10 seizoenen tussen de 40 en 50 dames en meisjes binnen de vereniging met heel veel plezier voetballen. De dames en meisjes maken volwaardig deel uit van de vereniging en integreren ook binnen de trainersgroep en in vrijwilligersfuncties. Zo is één van de dames lid van de Technisch Commissie en binnen deze commissie verantwoordelijk voor het dames- en meisjesvoetbal. En een aantal dames maken deel uit van de Aktiviteitencommissie. FIT Boys is van mening dat door dit integreren de dames en meisjes zich nog beter gaan thuis voelen bij de vereniging.

Bij FIT Boys spelen de meisjes veelal tot de D-pupillen (12 jaar) met jongens omdat ze daar technisch en fysiek beter van worden. Daarna komen ze samen in een meisjes- en damesteam waar het niveau behoorlijk hoog is. Dit beleid werpt zijn vruchten af en ook bij de KNVB is dit niet onopgemerkt gebleven. 2 meisjes trainen mee met de selectie onder de 11/12 jaar en onder de 14/15 jaar van de KNVB district Noord. Daar is de vereniging best trots op.

Overigens is het niet ondenkbaar dat FIT Boys met buurman vv Beilen de samenwerking gaat zoeken om zo vanaf de E-pupillen (7-8 jaar) tot en met de senioren (18+) meisjes- en damesvoetbal op een behoorlijk niveau aan te bieden binnen de gemeente Midden-Drenthe. Beilen heeft sinds 3 jaar een meisjesvoetbaltak en door een explosieve groei zijn er nu al 50 meisjes aan het voetballen. Men wil het voetbal van deze groep naar een hoger niveau tillen en door samenvoeging kan ook FIT Boys meisjesteams formeren op elk leeftijdsniveau. Een win-winsituatie en daarom wil men graag samenwerken en krijgen de verenigingen de hulp van Ab van der Velde van de KNVB en hebben de eerste overleggen tussen beide verenigingen al plaatsgevonden. Samen zullen er dan 90 – 100 meisjes en dames voetballen bij FIT Boys en Beilen. Een succesformule met uitstraling binnen de gemeente Midden-Drenthe, de provincie Drenthe en de KNVB district Noord.

DOWNLOAD hier de folder van de KNVB over meisjesvoetbal, een 1e folder uit een reeks van folders die de KNVB zal gaan uitbrengen.