Nieuw Roden winnaar FIT Boys Vrouwen Zaaltoernooi

17 januari 2015
de Webmaster

(foto’s: Willeke de Boer)

Zaterdagmiddag stroomde de kantine van de Drenthehal rond 16:15 uur vol voor de loting van de 4e editie van het FIT Boys Vrouwen Zaaltoernooi. Alles was tot in de puntjes verzorgd door de organisatie en dat leverde de nodige terechte complimenten op van de deelnemers. Voorzitter Ed Sikkema en erelid Fokko Polman deden de loting en dat leverde de volgende poule-indeling op: Poule A: Drenthina, Vitesse’63 en Nieuw Roden. En poule B: Helpman, FIT Boys en VKW.

Vanaf 17:00 uur gingen de poulewedstrijden van start. FIT Boys verloor van Helpman (1 – 4) en moest dus winnen van VKW en deed dit. Doordat Helpman ook won van VKW, plaatsten Helpman en FIT Boys zich voor de kruisfinales. In de andere poule kon Vitesse niet op tegen het zaalvoetbalgeweld van Nieuw Roden en Drenthina. Nieuw Roden en Drenthina maakten vervolgens onderling uit wie eerste werd in de poule. Nieuw Roden won met 3 – 2 en zo werden de kruisfinales: Nieuw Roden – FIT Boys en Drenthina – Helpman. Nieuw Roden won terecht met 3 – 0 van de Jumbo Mulder-dames en ook Drenthina had geen moeite met Helpman. Zo plaatsten de vooraf verwachte finalisten zich ook terecht voor de finale.

Eerst speelden Vitesse’63 en VKW om de 5e en 6e plaats en dat moest na een 1 – 1 eindstand met penalty’s beslist worden. En dat won Vitesse’63 met 4 – 3. Daarna werd de troostfinale (3e/4e plaats) gespeeld tussen Helpman en FIT Boys. De kans op revanche voor de verlieswedstrijd in de poule, en die kwam er. FIT Boys speelde de beste wedstrijd van de avond en Helpman leek een beetje uitgeblust. Het werd 3 – 0 tot volle tevredenheid van het luidruchtige FIT Boys-publiek en zo werd FIT Boys 3e. Daarna was het tijd voor de finale, een wedstrijd over twee keer 15 minuten. Het werd een waar zaalvoetbalspektakel, waarbij Nieuw Roden liet zien het beste zaalvoetbal te kunnen spelen. na de eerste helft stond het al 3 – 0 en dat bouwde de ploeg uit Nieuw Roden de tweede helft uit naar 5 – 0. Drenthina, dat helemaal niet slecht speelde, kwam er simpelweg niet aan te pas en moest de titel die zij vorig jaar nog wonnen aan Nieuw Roden overdragen. In de volle kantine deed organisator Johan Boer de prijsuitreiking en dankte alle vrijwilligers, de deelnemers en het publiek. Een super georganiseerd toernooi met een terechte winnaar. Volgend jaar zal editie 5 zeker volgen.

Nieuw Roden maakte ook een verslag: Verslag Nieuw Roden.

Ook de pers heeft er aandacht aan besteed: Tweenul.nl en Dekrantvanmiddendrenthe.nl.