ST Beilen/FIT Boys VR1 wint voor 6e keer op rij

31 oktober 2015
de Webmaster

(verslag: Moniek Brink, foto’s: Dick Kiers, kijk voor meer info op de ST Beilen/FIT Boys-website)

De dames van ST Beilen / Fit Boys VR1 hebben afgelopen zaterdag opnieuw een overwinning geboekt. Dit keer was SVBC VR1 het slachtoffer. Door deze overwinning is Beilen / Fit Boys op de 3e plek in de competitie terug te vinden en nog altijd zonder puntverlies.

De omstandigheden waren perfect voor een mooie wedstrijd. Strak veld en een heerlijk najaarszonnetje. Het was echter wel even wennen, want door afwezigheid van diverse dames uit de as van het veld was de opstelling wel iets gewijzigd ten opzichte van eerdere wedstrijden. Daarbij kwam dat de speelstijl van SVBC zodanig was dat er zoveel ruimte voor de middenvelders ontstond dat iedereen het gat richting doel dicht liep. Gevolg was veel balbezit voor Beilen / Fit Boys, maar via de counter grote kansen voor de thuisploeg. Martina Boer was vrijdagavond in tegenstelling tot sommige andere speelsters wél op tijd het bed in gedoken, waardoor zij in staat was om een aantal keren alert op te treden en de spitsen van SVBC van scoren te houden.

Elise Boelen wist aan de andere kant uiteindelijk toch Beilen / Fit Boys op voorsprong te zetten. Op aangeven van Joanne Nederhoed wist ze de keeper kansloos te laten. Trainer Edwin Roijinga deed vervolgens wat aanpassingen in de hoop wat meer ruimte te creëren voor de juiste personen. Vrij snel daarna vond Marieke Fledderus de vrijstaande Isa Mensing die vervolgens beheerst de 0-2 op het scorebord zette.

In de rust werd duidelijk dat Roijinga alles behalve tevreden was met de prestaties tot dan toe en je kon hem geen ongelijk geven. In de tweede helft werd er dan ook geprobeerd met meer inzet en felheid de jacht op meer doelpunten voort te zetten. Na een kwartier gespeeld te hebben vond Elise Boelen Isa Mensing die op een meter of 5 van het doel geen fout maakte en de score daarmee uitbreidde. Ondanks een legio aan mogelijkheden werd het net niet erg gemakkelijk gevonden deze middag.

De doelpunten werden in de 2e helft uiteindelijk keurig verdeeld. Na ongeveer een half uur gaf Ylona Nap nog ‘eventjes’ voetballes. Officieel als voorstopper spelend schoof zij regelmatig door naar voren en dit keer met groot succes. Ze speelde de ene na de andere tegenstander voorbij alsof het trainingspylonnetjes waren en schoof de bal vervolgens in de korte hoek voorbij de uitstormende keeper: 0-4. Christiano Ronaldo zou bijna jaloers worden op zo’n rush. Vlak voor het eindsignaal wist gelegenheidsspits Moniek Brink nog een doelpuntje mee te pikken na goed terugleggen van Joanne Nederhoed.

Edwin Roijinga vroeg zich af of er misschien toch alcohol in de cola had gezeten op vrijdagavond. Dit was misschien wel de meest typerende opmerking over het spel op deze mooie herfstdag. Ondanks dat werd er toch wel weer een 5-0 overwinning neergezet, dus eigenlijk mogen we ook niet klagen. Toch zou het mooi zijn als er in de volgende wedstrijd ook weer mooi en verzorgd voetbal tentoon gesteld wordt. Tegenspeler in dit schouwspel is komende zaterdag KZC ’08, die op de ranglijst terug te vinden is op de 11e plaats.