Start ST Beilen/FIT Boys veelbelovend

11 juni 2015
de Webmaster

Dinsdag 9 juni was het dan echt zo ver. De samenwerking op vrouwen- en meisjesgebied tussen vv Beilen en cvv FIT Boys ging van start met de training van de MC meisjes. Onder leiding van Harry Oldenbeuving (vv Beilen) en Jurjen Boer (cvv FIT Boys) speelden 24 meisjes een grote partij. Eerst door elkaar gemixt en later op 1e en 2e jaarsmeisjes ingedeeld. Aan de kant keek de Technische Commissie mee om zo samen met de trainers een goed beeld te krijgen van het potentieel bij de meisjes. A.s. dinsdag worden de MC1- en MC2-selectie bekend gemaakt.

Donderdagavond was het de beurt aan de MB-meiden samen met de vrouwen van VR1. Zo’n 23 dames/meiden trainden onder leiding van Edwin Roijinga (cvv FIT Boys). Op veld 2 trainden ook nog 18 MC-meisjes onder leiding van Henk Koopman (vv Beilen). Rond 20:30 uur werden de trainingen afgerond en konden de vrouwen en meisjes hun oranje outfit aantrekken.

In de kantine van vv Beilen verzamelden zich zo’n 36 dames en meisjes en Amanda Knol van de KNVB was aanwezig om de avond te presenteren en te leiden. Er stonden diverse leuke onderdelen op het programma. Zo werden er groepsselfies gemaakt, was er een voetbalquiz en werd de prijs voor mooiste oranje-outfit uitgereikt. Voor alle aanwezige dames/meisjes waren er tal van gadgets, zoals een poster van de Oranje Vrouwen, keycords, buttons, enz. Daarna waren er nog oud-hollandse spelletjes en rond 23:30 uur begon de voorbeschouwing op de WK wedstrijd in Canada tussen Nederland en China. Een groot deel van de aanwezige meiden ging tegen 12 uur toch naar huis. Waarschijnlijk hadden ze al een slecht voorgevoel over de wedstrijd (0 – 1 verlies).

Al met al deze week een prima start van de samenwerking tussen vv Beilen en cvv FIT Boys bij de vrouwen en meisjes. Met 5 gezamenlijke teams (VR1, VR2, MB1, MC1 en MC2) zal volgend seizoen aan de competitie worden begonnen. Overigens zoeken de beide clubs nog een trainer voor de MB1 om deze enthiousiaste en talentvolle groep 2 keer in de week te trainen en te begeleiden op zaterdag. Ben je geïnteresseerd neem dan contact op met Marianne Brockhus (marianneverwaijen@gmail.com) of Henk Koopman (henk.janny@kpnmail.nl).