BEKER: ST Beilen/FIT Boys VR1-Tonego VR1

22 oktober 2015
de Webmaster

(Kijk voor meer info op de ST Beilen/FIT Boys-website)

Komende zaterdag staat de bekerwedstrijd tussen ST Beilen / Fit Boys VR1 en Tonego VR1 op het programma. Dit is een duel tussen de huidige nummer 4 uit de 4e klasse 09 en de nummer 8 uit de 4e klasse 07.

Tonego is afkomstig uit Luttelgeest en is afgelopen seizoen gepromoveerd vanuit de 5e klasse. Dit seizoen doen ze het zeker niet slecht. Het team heeft dan weliswaar 3 van de 5 wedstrijden verloren, maar 2 daarvan waren nipt tegen teams die in bovenste regionen van de competitie verblijven. De poulefase van de beker was dit team ook al goed doorgekomen: 3 gespeeld, 9 punten en liefst 19 doelpunten voor (7 tegen). Tonego heeft een grote selectie van maar liefst 20 speelsters. De trainer heeft dus keuze genoeg.

ST Beilen / Fit Boys moet het doen met aanmerkelijk minder dames, 14 om precies te zijn. Ook is het eigenlijk een compleet nieuw team, de helft van de speelsters speelde afgelopen seizoen nog in verschillende jeugdcompetities. Dat deze meiden kwaliteit hebben, staat buiten kijf, het is vooral zaak dat al deze talenten, gemixt met een beetje routine, een goed ingespeeld team worden. Daar is de ploeg al enkele weken hard mee bezig en dat betaalt zich uit op het veld.

Het zal hoe dan ook een interessante wedstrijd worden. Tonego wordt door tegenstanders omschreven als een felle tegenstander en Beilen / Fit Boys heeft te maken met wat pijntjes en afwezigen. De kansen zullen voor de thuisploeg vooral voorin liggen, gezien het feit dat Tonego gemiddeld meer dan 2 tegendoelpunten per wedstrijd heeft.

Aftrap is zaterdag om 12.45 uur.