7×7 dames doen mee aan Oase-cup

13 november 2015
de Webmaster

(Bron: de krant van Midden-Drenthe, foto’s: Johan de Jonge Fotografie).

De dames van voetbalvereniging De Weide hebben afgelopen weekend in Assen het het eerste 7tegen7 voetbaltoernooi voor vrouwen gewonnen. Ze mochten de Oase Cup in ontvangst nemen. De zaterdagclub uit Hoogeveen verscheen vrijdagavond met twee teams op de velden van Asser Boys en manifesteerde zich tijdens de poulewedstrijden als de gedoodverfde favoriet. Zonder een tegengoal te incasseren werden de beide teams van trainer/coach Rudy Mensing poulewinnaar. In de finale liet het eerste vrouwenteam niet met zich sollen en met een zevenklapper werd het tweede team verslagen (7-0). De dames van ST Beilen/FIT Boys VR3 7×7 behaalde geen overwinning, maar had wel een leuke en gezellige avond. Mede ook door de prima geregelde 3e helft in de kantine van Asser Boys.

Het organiserende Asser Boys wist weliswaar een puntje af te snoepen van De Weide 2, maar op doelcijfers misten de Asser vrouwen de finale. In de strijd om de derde plaats straften zij Rolder Boys af (4-0). De ervaring van De Weide stak schril af tegen de ploegen van Gieten en FC Assen, die voor het eerst 7tegen7 speelden. Ondanks het klassenverschil kan ieder terugkijken op een geslaagd toernooi, dat een vervolg zal krijgen na de voorjaarsreeks in 2016.

Uitslagen poule A; FC Assen – Asser Boys 0-3; De Weide 2 – Gieten 4-0; De Weide 2 – FC Assen 4-0; Asser Boys – Gieten 4-0; De Weide 2 – Asser Boys 0-0; FC Assen – Gieten 2-1.

Uitslagen poule B: Gasselternijveen – Rolder Boys 0-1; De Weide 1 – Beilen/Fit Boys 4-0; De Weide 1 – Gasselternijveen 9-0; Rolder Boys – Beilen/Fit Boys 2-1; De Weide 1 – Rolder Boys 4-0; Gasselternijveen – Beilen/Fit Boys 2-1. Derde en vierde plaats: Asser Boys – Rolder Boys 4-0. Finale: De Weide 1 – De Weide 2 7-0.