Het Driede-Zaal versus Ruinerwold 1

3 oktober 2014
de Webmaster

Het Driede-Zaal voetbalde afgelopen vrijdagavond in Ruinerwold tegen het plaatselijke 1e zaalteam. Het Driede-Zaal was ernstig gehandicapt. Keeper Jan v D had rugklachten, Gerard W had kuitklachten, Johan T was aan het geld verdienen voor de kerk terwijl Harold K zijn dochters in toom moest houden bij afwezigheid (vakantie Kreta met andere moeders) van moeders K-P en hoe houd je die rustig: Gewoon mee uit eten nemen. Blijven over Aljon en Christiaan S, André M, Henk-Jan T en Gerard (ademnood) vd M. Te langen leste besloot Gerard W, ondanks zijn blessure, maar in het doel te gaan staan, helaas mag, conform onderlinge afspraak, over zijn keepercapaciteiten niet worden gesproken/geschreven….

Het Driede-Zaal begon goed aan de wedstrijd, een 1-0 achterstand werd al rap omgebogen naar een 1-3 voorsprong. Henk-Jan schoot zo hard dat de bal dwars door het net ging en de scheidsrechter dacht dat ie naast was gegaan en gaf een doeltrap, echter de tegenstander was zo sportief om de leidsman te wijzen op het feit dat er te weinig gaten (nadenkertje) in het net zaten en dat het welde bal wel degelijk tussen de palen en onder de lat was doorgegaan waarop het doelpunt toch nog geldig werd verklaard. Uiteindelijk eindigde eerste helft in 2-5.

In de tweede helft liep de score alras op naar 3-6, maar de conditie begon de mannen van het driede zaal op te breken. Gerard vd M moest aan de pufjes en de rest kreeg ook steeds meer moeite met de balbehandeling. Dit gaf de Ruinerwoldburgers weer moed en zij gingen met verve de aanval in en wisten het doel van het Driede-Zaal menigmaal te bestoken. Van deze bestokingen vlogen er zomaar 4 ballen in het doel waardoor de eindstand 7-6 was in het voordeel van de Woldigers die eigenlijk ook vonden dat ze teveel hadden gekregen. Verzoeken om dus toch maar 6-6 op het papier te zetten werden door scheidrechter Blauwgeers (uitstekend gefloten, had ook weinig te doen) uit Coevorden niet gehonoreerd waardoor het Driede-Zaal zonder punten naar Beilen terugkeerde.

Het Af-Pieten in de Drenthe-Hal was er niet minder gezellig om!

Martin D.