Klaverjassen: Hilberts Bloembollen Trofee 27 nov

27 november 2015
de Webmaster

Verslag van de vierde klaverjasavond van het seizoen 2015-2016, meetellend voor de eindstand om de

HILBERTS BLOEMBOLLENTROFEE

van vrijdag 27 november 2015.

Om half acht hadden zich 24 deelnemers gemeld. Helaas waren hier geen mannen bij van de “Sonnema maatjes”. Wie wel aanwezig was voor de verzorging van de hapjes en de drankjes, natuurlijk, JAN KOSTER. De koffie was weer gezet door Ab Bening en ivm de naderende Sinterklaas waren hierbij pepernoten.

We konden dus beginnen met 6 tafels en geen stilzitters. Het beste gingen Kees Beukema en Douwe Visser van start met een score van 1600 punten. Kees was op dreef want ook de tweede ronde, was samen met Hein Hepping met een score van 1640 punten, voor dit duo.

Hierna de gebruikelijke verkoop van de lootjes met aansluitend de trekking, het lukte dit niet niemand om zijn eigen lotnummer te trekken. Ben Saadhoff was met drie prijzen de gelukkigste.

Na deze altijd vermakelijke onderbreking volgden de ronden drie en vier. De pauze en verloting was door het duo Jan Bonnen en Fedde Boerhof kennelijk het beste verteerd want zij behaalden de hoogste score in ronde drie met 1597 punten. De vierde en laatste ronde was met een score van1428 punten voor het duo Margreet Nijwening en Erwin Zomer.
Onder het kaarten door werden door Jan Koster de koude en warme hapjes geserveerd en bediende hij de bestelde drankjes.

Na telling van de punten vond de prijsuitreiking van de eerste 10 plaats. Deze prijsuitreiking werd verricht door Geert Smit op de van hem bekende humoristische wijze. Opvallend is dat van de tot nu gespeelde vier kaartavonden, Harjan Scholing drie keer de winnaar was. Knap gedaan. Wat hierbij opvalt is het feit dat de drie keer dat hij won ook zijn maatje Jan Zijlstra aanwezig was. De vorige kaartavond was Jan er niet en eindigde Harjan niet bij de eerste tien. Mentale support ????. Verder wreef Geert er nog even in dat mijn echtgenote de tiende plaats behaalde en dat ik als laatste eindige met 3699 punten, dit leverde haar een grote zak pepernoten en een banketstaaf op en mij toch nog een stuk nuts.

De uitslag:
1. Harjan Scholing 5370
2. Aard Zuring 5346
3. Douwe Visser 5278
4. Ab Bening 5259
5. Ben Saadhoff 5238
6. Albert Hepping 5234
7. Kees Beukema 5210
8. Jan Bonnen 5142
9. Margreet Nijwening 5141
10. Willie Harms 5005
Zoals te zien in deze uitslag, waren de verschillen in de punten deze avond niet groot.

Er zijn nu 4 ronden van de in totaal 11 te spelen dit seizoen, van deze elf tellen de 7 beste resultaten voor de eindstand om de HILBERTS BLOEMBOLLEN TROFEE. Na deze 4 ronden staan Albert Hepping en Harjan Scholing op plaats 1 en 2, met respectievelijk 20845 en 10825 punten. Wie nog een kans wil maken op deze trofee met bijbehorende prijs, kan dus vanaf nu de nog 7 benodigde resultaten halen.

De volgende kaartavond is op vrijdag 18 december 2015, aanvang half acht, deze kaartavond staat traditiegetrouw in het teken van KERST.

Na oud en nieuw is de eerstvolgende klaverjasavond op vrijdag 8 januari 2016 en de week daarop, vrijdag 15 januari 2016 is de koppelklaverjasavond, met grote prijzen gesponsord door MACHINEFABRIEK VAN DER VELDE EN BOERHOF en BOERDERIJWINKEL ZURING.

Noteer deze data alvast.

Tot ziens op vrijdag 18 december, we rekenen op een grote opkomst.

Groeten Fre Harms.