FIT Boys 1 legt het af tegen DESZ 1

3 december 2016

De Auto Beilen-/DS Reclame-equipe kreeg nummer 2 DESZ 1 op bezoek. Een ploeg met veel fysiek en geduld. Na een minuut stilte voor de slachtoffers van de vliegtuigramp van onder andere het voetbalteam van Chapecoense, kon de wedstrijd beginnen. Pupil van de Week Tijs Hoiting trapte af en scoorde. In de eerste helft voetbalde FIT Boys 1 prima mee en moest DESZ 1 er af en toe stevig ingaan. Dat resulteerdeĀ in 3 gele kaarten, al hadden dat er ook 4 kunnen zijn. Maar de overtreding op Matthijs Bonnen, die in de rust geblesseerd achterbleef in de kleedkamer, bleef onbestraft. DESZ raakte 2 keer de deklat boven de uitstekend keepende Peter Jan Oosting. Aan de andere kant had Ruud Seubring een goede kans, maar raakte de bal verkeerd.

De tweede helft kwam DESZ op 0 – 1 na vermeend buitenspel. Ondanks vlaggen van assistent-scheidsrechter Bert Doornbos keurde scheidsrechter Scholtens deze goal toch goed. Toen 7 minuten later de 0 – 2 door DESZ werd gescoord, leek de wedstrijd gelopen. 4 minuten later kreeg FIT Boys een penalty en die werd koelbloedig benut door Leon Timmerman (1 – 2) en toen was het weer een wedstrijd. Trainer/Coach Alex Padding wisselde aanvallend. Eerst kwam Dirk Jan Smelt er in voor linksback Jesse Turkstra. En de laatste 10 minuten kwam Gerald Haandrikman als extra spits binnen de lijnen en ging de ploeg alles of niets spelen. Het werd niets, want door de geboden ruimte kreeg DESZ de nodige kansen. Omdat FIT Boys slordig was in de aanval, hield DESZ makkelijk stand. Peter Jan Oosting hield zijn ploeg nog lang op de been. Ook vooraf aan het doelpunt redde hij bekwaam, maar op de rebound had hij geen antwoord (1 – 3). Over en uit en DESZ ging met 3 punten terug naar Zwartsluis.

Volgende week zaterdag 10 december speelt FIT Boys 1 om 14:30 uur uit tegen Hollandscheveld 1.